Max Verstappen over vertrek Williams-familie: ‘Wat zij hebben bereikt is echt indrukwekkend’

Red Bull Content Pool

Vanmiddag is bekend gemaakt dat de Williams-familie officieel afscheid neemt van het team. Claire Williams liet weten dat ze na de Grand Prix van Italië terugtreedt als teambaas. Verstappen vindt het ongelofelijk wat de familie heeft bereikt.

Twee weken geleden werd bekend gemaakt dat Williams is verkocht aan het Amerikaanse investeerdersbedrijf Dorilton Capital. Claire heeft na aanleiding hiervan besloten om te vetrekken om Dorilton een nieuwe start te geven met nieuwe eigenaren. Dit betekent dat de Williams-familie vanaf zondag niet langer meer is betrokken bij het team dat in 1977 werd opgericht.

Verschillende coureurs reageren op het aftreden van de Williams-familie, zo ook Verstappen. “Helaas ken ik Sir Frank Williams [Oprichter van het team] niet zo goed, maar kijkend naar alle resultaten en de historie achter het team, is het indrukwekkend en ongelofelijk wat zij hebben bereikt”, aldus de Nederlander tegenover Sky Sports.

De naam Williams zal voortbestaan, daar is Verstappen erg blij mee. “Gelukkig zal de naam wel blijven bestaan dus de nalatenschap en de erfenis zal altijd blijven. Het is tijd voor een verandering, het verleden gaat niet verloren”, sluit hij af.

Net binnen