Mercedes reageert op kritiek over Hamilton: ‘We brengen geen politiek in de Formule 1’

Mercedes F1 Media

Lewis Hamilton is de afgelopen dagen veel in het nieuws over het shirt die hij tijdens de Grand Prix van Toscane droeg. Op het shirt stond ‘Arrest the cops who killed Breonna Taylor’. De coureur kreeg hierdoor veel kritiek over zich heen.

Tijdens de podiumceremonie in Toscane droeg Lewis Hamilton een shirt met daarop de tekst dat de agenten die Breonna Taylor hebben doodgeschoten, opgepakt moeten worden. De coureur heeft zich de afgelopen tijd vaker ingezet voor ‘Black Lives Matter’. Hij zal zijn platform ook altijd blijven gebruiken, ondanks de hoeveelheid kritiek die hij krijgt.

Vele vonden het niet netjes dat Hamilton dit shirt droeg over het pak waar alle sponsoren opstaan. Ook vinden Formule 1-kijkers het nu echt te veel worden van de zesvoudig wereldkampioen. Waar Lewis gister heeft gereageerd, laat nu ook Mercedes van zich horen.

Op Twitter zei een volger tegen Mercedes: “Kunnen we Lewis vragen om politiek buiten de Formule 1 te houden”, waarop het team reageert: “We brengen geen politiek in de Formule 1, dit zijn mensenrechtenkwesties die we onder de aandacht proberen te brengen en waar we het bewustzijn van willen vergroten. Dat is een groot verschil”, aldus Mercedes.

Net binnen