Mika Häkkinen over winst Mercedes: ‘Leek alsof Toto Wolff zijn eerste race won’

Mercedes F1 Media

Na een stevige battle met Max Verstappen, ging Lewis Hamilton er uiteindelijk met de winst vandoor in Bahrein. Mercedes-teambaas Toto Wolff sprong een gat in de lucht toen de regerend wereldkampioen als eerste over de streep kwam.

Max Verstappen kende een sterk Grand Prix-weekend in Sakhir. De Nederlander was op vrijdag en zaterdag het snelst, maar op zondag moest hij toch genoegen nemen met de tweede plaats na een serieus gevecht met Lewis Hamilton.

Red Bull Racing lijkt flinke stappen te hebben gemaakt voor het 2021-seizoen. Hoewel Mercedes de eerste race van het jaar gewonnen heeft, lijken ze erg gespannen. Oud F1-coureur Mika Häkkinen stelt dat Wolff nog nooit zo blij is geweest met een overwinning.

“Toto Wolff is een zeer vastberaden man”, begint de Fin in zijn column voor Unibet. “Je kon zien hoe blij hij was met de overwinning in Bahrein, het leek erop alsof hij net zijn eerste race had gewonnen”, schrijft Häkkinen.

“Wolff weet dat Christian Horner en zijn team een grote bedreiging vormen voor de dominantie van Mercedes”,eindigt de tweevoudig wereldkampioen.