Nico Hülkenberg scoorde in de afgelopen acht races meer punten dan Sebastian Vettel!

BWT Racing Point F1 Team

Nico Hülkenberg laat met zijn invalbeurten bij Racing Point een indrukwekkende prestatie zien. In de afgelopen acht races weet de coureur meer punten te verdienen dan Sebastian Vettel. Sky Sports-journalist Martin Brundle spreekt vol lof over de Hulk. 

Eerder dit seizoen werd Sergio Perez positief getest op het coronavirus. Er kwam daarom een stoeltje vrij bij Racing Point, en die werd vervuld door de voormalig Renault-coureur Nico Hülkenberg. Het eerste weekend op Silverstone kon hij zijn race niet starten vanwege een technisch probleem, maar het tweede raceweekend lukte het wel, en hoe.

Nico wist in de kwalificatie de derde tijd neer te zetten en op de zondag won hij zes punten voor het team. Tijdens zijn tweede invalbeurt, voor de zieke Lance Stroll vorige week, finisht hij maar liefst op de achtste plek.

Martin Brundle is erg te spreken over de acties van de Duitser. “Hij reed fantastisch en erg agressief. Hiermee behaalde hij de achtste plaats, waarmee hij goede punten scoort voor het team”, begint hij.

Brundle komt tevens met een opvallend feitje. “In de afgelopen acht races heeft Hülkenberg meer punten gescoord dan Vettel, terwijl hij maar twee keer heeft geracet.” Nico weet sinds Silverstone tien punten te scoren, met maar twee verreden races. Vettel scoorde vanaf dat moment maar acht punten.

Net binnen