Nyck de Vries getipt als vervanger van George Russell bij Mercedes

Mercedes-Benz EQ Formula E Team

De kans dat George Russell in 2022 niet bij Mercedes rijdt wordt met de week kleiner. De Brit, die sinds 2019 bij het team van Williams is gestald, wordt het hele seizoen al gelinkt aan het stoeltje van Valtteri Bottas bij het Duitse team. Mocht Russell inderdaad vertrekken, zal er een stoeltje vrijkomen bij Williams.

Eerst werd gedacht dat Russell en Bottas van plek zouden wisselen, waarbij de Fin de overstap zou maken naar zijn vorige werkgever: Williams. Maar in de laatste paar dagen is Bottas vooral veel in verband gebracht met Sauber Alfa Romeo, waarmee zijn management ook al een gesprek heeft gehad. De negenvoudig Grand Prix-winnaar moet daar de vervanger worden van Kimi Raikkonen, die hoogstwaarschijnlijk afscheid neemt van de sport na dit seizoen. 

Nyck de Vries

Afgelopen week kwam ineens het gerucht naar buiten dat Nyck de Vries gezien zou worden als dé ideale vervanger voor Russell bij Williams. De Nederlander, die in 2019 het Formule 2-kampioenschap op zijn naam schreef, rijdt op dit moment voor Mercedes in de Formule E. Daar staat De Vries op dit moment vierde in het kampioenschap, op vier punten van de kampioenschapsleider. 

Maar naast De Vries wordt ook zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne gelinkt aan het Mercedes-stoeltje. De Belg heeft al een tijd in de Formule 1-gereden, toen hij in 2017 naast Fernando Alonso bij McLaren zat, wat totaal geen succes was.

Toto Wolff, de grote baas van Mercedes Motorsport, is van mening dat beide coureurs een kans verdienen in de Formule 1 en dat hij een overstap naar Williams zeker niet tegen zal houden.

“Beide rijders hebben de werkethiek en de intelligentie om in de Formule 1 te rijden. Ze hebben allebei ook de belangrijkste jongerenklasse gewonnen(F2, GP2). Ze verdienen het beide om een stap naar de Formule 1 te maken”, aldus Wolff.

De Vries reageert op gerucht

In Londen, waar de Formule E dit weekend twee races rijdt, wordt De Vries geconfronteerd met het gerucht over zijn mogelijke overstap naar Williams. De Fries laat aan Autosport weten dat hij op dit moment van niets weet.

“Ik heb dat gerucht ook vernomen en ik was waarschijnlijk net zo verbaasd als jij. Ik ben erg gelukkig bij Mercedes in de Formule E en ik wil mij hier nu bewijzen. Wat er gebeurt in de toekomst in de lange of kortere termijn, weet ik niet”, aldus De Vries.

Net binnen

Max Verstappen reageert op straf van de FIA

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen wordt in Rusland minimaal drie plekken naar achteren gezet, nadat hij een gridstraf ontving voor de crash met Lewis...

Nikita Mazepin hoopt op Zandvoort-taferelen in Rusland

Aankomend weekend mag Nikita Mazepin zijn thuisrace rijden in de Formule 1. Op de kalender staat de Grand Prix van Rusland, verreden op het...

Red Bull Racing sprak met Max Verstappen: ‘Proberen hem te beïnvloeden’

De crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in Italië is nog steeds onderwerp van gesprek binnen de Red Bull Racing-fabriek. Volgens de Oostenrijkers...

Formule 1 denkt aan verplaatsen kwalificatiesessie in Rusland

Het Grand Prix-weekend in Rusland zal vooral in het teken staan van de regen, net als in België. Vooral op de zaterdag wordt er...

Max Verstappen start mogelijk vanuit pitlane in Rusland

Max Verstappen gaat hoogstwaarschijnlijk zijn vierde motor van het seizoen pakken in Rusland. De Nederlander heeft al een drie plaatsen gridstraf, na de crash...