Officieel. Renault gaat volgend jaar verder als ‘Alpine F1 Team’

Renault F1 Team

Renault wordt volgend jaar omgedoopt tot ‘Alpine F1 Team’, dat heeft het team zojuist laten weten. Ze krijgen niet alleen een nieuwe naam, maar ze kiezen ook voor een compleet nieuwe look.

Grote veranderingen bij Renault voor 2021. Eerder werd bekend gemaakt dat Fernando Alonso volgend jaar terugkeert bij het team waarmee hij in 2005 en 2006 het kampioenschap won, die won hij toen in blauwe kleuren. Die oude bekende kleuren zijn vanaf 2021 weer te zien op de auto.

Het team heeft namelijk bevestigd dat ze volgend jaar verder gaan onder de naam ‘Alpine F1 Team’. Ook de gele kleuren van Renault zullen vanaf volgend seizoen niet meer zichtbaar zijn. Het team zal de Franse vlag met zich meedragen, want ze kiezen voor de kleuren blauw, wit en rood. Renault verdwijnt niet helemaal, want ze zullen nog wel met Renault motoren rijden.

Luca de Meo, CEO van Renault Group, wilde de focus meer leggen op de belangrijkste merken van Renault, waaronder dus Alpine. “Door Alpine, een symbool van Franse uitmuntendheid, te introduceren in de Formule 1, zetten we het avontuur van fabrikanten in een vernieuwde sport voort”, aldus de Meo.

Ook teambaas Cyril Abiteboul is erg enthousiast over het merk. “Alpine brengt een nieuwe betekenis, nieuwe waarde en kleuren naar de paddock. Alpine heeft zijn plaats in de Formule 1 en kan vechten voor de overwinning.”

Net binnen