Onzekerheid omtrent Braziliaanse GP na uitspraak rechter

Red Bull Content Pool

De Braziliaanse Grand Prix staat op losse schroeven. In december van 2020 werd bekend gemaakt dat de Grand Prix van Brazilië tot 2025 op de kalender zou blijven én op Interlagos zou worden verreden. Maar dit plan is niet zo zeker meer.

Vorige zomer kwamen plannen naar buiten dat de Formule 1 een nieuw circuit wilde aanleggen in Rio de Janeiro en daarmee afstand wilde nemen van Interlagos, één van de meest iconische circuits van de kalender. Hier ontstond veel commotie over bij de fans, zeker omdat er een heus bos gekapt zou moeten worden, om het nieuwe circuit aan te leggen.

In december vorig jaar werd bekend dat deze plannen niet door zouden gaan en dat de F1 in São Paulo blijft, maar daar lijkt een Braziliaanse rechter nu een stokje voor te steken. De rechter heeft namelijk besloten dat de deal tussen de promotor en de F1 niet aan alle eisen voldeed en is het contract opgeschort.

Volgens de rechter is het apart dat de nieuwe promotor, MC Brasil Motorsport (wat nog maar recent bestaat), met geld uit Saoedi-Arabië een deal weet te sluiten met de Formule 1. De ambtenaar wil eerst alles duidelijk hebben, voor hij de deal goedkeurt. Tot die tijd is er dus géén overeenkomst tussen de promotor en de F1.

Net binnen