‘Renault en Ferrari ook akkoord met bevriezing motorreglement’

Red Bull Content Pool

Volgens het doorgaans zéér goed ingelichte Auto Motor und Sport heeft Red Bull Racing een oplossing gevonden om ná 2021 nog met de Honda-motoren te kunnen rijden. Na de Grand Prix van Portugal vond een spoedoverleg plaats over het motorreglement.

Daarin opperde Red Bull om de huidige hybride motoren na 2021 te bevriezen, waardoor teams ze niet meer mochten ontwikkelen, totdat er een nieuwe motor zou komen, wat gepland staat in 2026. Mercedes ging hier gelijk mee akkoord, maar Ferrari en Renault waren tegen dit plan, aangezien zij een té grote achterstand hebben op Mercedes op dit moment.

Na wat veranderingen in het plan van de Oostenrijkers, lijkt er nu een oplossing gevonden te zijn. De ontwikkeling van de V6-motoren wordt niet na 2021, maar na 2022 stilgelegd. Ook wordt de de overgang naar de nieuwe motoren naar voren gehaald, van 2026 naar 2025. Volgens AMuS zouden Ferrari en Renault dit een realistische compromis vinden.

Formule 1 moet inleveren

Dit plan betekent overigens wel een klap voor de Formule 1, aangezien die in 2022 een nieuwere versie van de V6-motoren wilden introduceren, die liep op biobrandstof. Dit was allemaal onderdeel van het plan om de F1 zo ‘groen’ mogelijk te maken.

Door de bevriezing van het motorreglement zal de eerst mogelijke aanpassing aan de motoren pas in 2025 kunnen plaatsvinden, waardoor het plan van de Formule 1 in het water is gevallen.

Maar de kans dat de Formule 1 níét akkoord gaat met het plan van Red Bull is nihil. Mochten zij dit wel doen, verliezen ze twee teams: Red Bull Racing en AlphaTauri, iets wat desastreus is voor de sport. De kans dat het team van Max Verstappen ná 2021 nog in de Formule 1 rijdt, wordt alsmaar groter!

Trending

Net binnen