Robert Kubica doet opvallende uitspraak: ‘Ik werd emotioneel van overwinning Max’

Red Bull Content Pool

Voormalig Formule 1-coureur, Robert Kubica, spreekt in gesprek met Formule 1 Magazine vol lof over Max Verstappen. De Pool kan zich de eerste overwinning van Verstappen nog maar al te goed herinneren.

Op 15 mei 2016 begon Max Verstappen als vierde aan de Grand Prix van Spanje, zijn eerste race na de promotie naar Red Bull Racing. Nadat Lewis Hamilton en Nico Rosberg elkaar van de baan tikken in de derde bocht, staat de Nederlander ineens tweede.

Door een andere strategie dan Ricciardo, vond Max zichzelf ineens terug op de eerste positie, die hij daarna ook niet meer uit handen gaf. Hij hield ronden lang een jagende Kimi Raikkonen, in een snellere Ferrari, achter zich. Toen hij over de finishlijn kwam, was hij met 18 jaar en 228 dagen de jongste Grand Prix-winnaar aller tijden.

Als Robert Kubica terugdenkt aan dat moment, krijgt hij een brok in zijn keel, net als hij dat toen kreeg: “De overwinning van Max was voor mij heel emotioneel. Ik was daar zelf ook verbaasd over, die gevoelens. Zelfs nu als ik erover praat, heb ik dat weer! Als je al die dingen bedenkt, hoe moeilijk het was, de druk waaronder Max stond, op zijn leeftijd, en de manier waarop hij racete… Ongelooflijk”, aldus Kubica tegenover Formule 1 Magazine.

Net binnen