Schandaal bij de wedstrijdleiding; steward lekte informatie naar Finse tv!

Red Bull Content Pool

Een groot schandaal heeft zich plaatsgevonden bij de wedstrijdleiding in Sochi. Mika Salo, voormalig F1-coureur en steward bij de Grand Prix van Rusland, heeft namelijk informatie gelekt over de straf van Lewis Hamilton.

Hamilton maakte aan het begin van de race twee proefstarts aan het einde van de pitstraat, wat dat officieel niet mocht. De FIA onderzocht het moment en kwam tijdens de race met het oordeel dat Hamilton twee maal een vijf-seconden-tijdstraf zou ontvangen.

Maar nu blijkt dat die beslissing al lang genomen was. Al vóór de race heeft Mika Salo die informatie gelekt naar het Finse CMore, die dit op nationale tv aankondigden. Het klinkt misschien niet zo spannend, maar het kan grote gevolgen hebben.

Mensen die dit hoorden in Finland, konden gokken op een straf voor Hamilton, wat zou kunnen leiden tot gokfraude, aangezien die gokkers vooraf al informatie hadden ‘ingewonnen’. De kans is zéér groot dat de FIA onderzoek gaat doen naar Salo en dat de Fin een lange tijd niet meer welkom zal zijn in de stewardsruimte!

Bekijk de video hieronder om het exacte moment mee te maken, waar de CMore-commentators een appje kregen van steward Mika Salo!

Net binnen