Sebastian Vettel eerlijk: ‘Ik heb gefaald in mijn tijd bij Ferrari’

Ferrari F1 Media

Sebastian Vettel is er sinds zijn vertrek bij Red Bull Racing niet meer in geslaagd om het kampioenschap te winnen. Dit komt volgens de Duitser, die voor komende seizoenen heeft getekend bij Aston Martin, door zijn te hoge doelen.

Eerder dit seizoen werd bekendgemaakt dat Vettel ruimte moet gaan maken voor Carlos Sainz. Na zes seizoenen neemt de Ferrari-coureur afscheid van het team en zet hij zijn F1-carrière voort bij Aston Martin, het huidige Racing Point.

Vettel heeft bij Ferrari niet hetgeen kunnen behalen wat hem bij Red Bull wel lukte; de wereldtitel. In een nieuwe aflevering van de podcast Beyond the Grid is Vettel open over zijn tijd bij de Italiaanse renstal. “Ik heb gefaald omdat ik het doel had gesteld om het kampioenschap te winnen bij Ferrari”, aldus de 33-jarige coureur.

“Er zijn dingen die ik anders had moeten doen”, geeft Vettel toe. “Dingen die ik misschien eerder had moeten zien, gevechten die ik niet had moeten uitkiezen. Toch denk ik wel dat al deze gebeurtenissen mij hebben gebracht tot de coureur die ik nu ben”, Aldus Sebastian die het positieve uit zijn fouten haalt.

Trending

Net binnen