Sebastian Vettel over toekomst in andere raceklasse: ‘Daar sta ik wel voor open’

Ferrari F1 Media

Sebastian Vettel zal na dit seizoen moeten vertrekken bij Ferrari zonder enige plannen voor zijn toekomst. Hij heeft tot op heden nog geen plekje weten te bemachtigen in de Formule 1. Daarom denkt de Duitser aan een eventuele overstap naar een andere raceklasse. 

Een aantal maanden terug kreeg Vettel ineens te horen dat hij ruimte moet maken voor Carlos Sainz. Door het onverwachte nieuws heeft de Ferrari-coureur geen plan B kunnen maken. Vettel denkt nu er nu ook aan om eventueel een overstap te maken naar bijvoorbeeld de DTM.

“Dat zou wel leuk zijn, ik zou daar zeker voor open staan”, aldus Vettel tegenover Motorsport.com. “Ik rijd tegenwoordig zoveel Formule 1-races, het zou wel tof zijn om een keer iets anders te doen.”

Vroeger had je in andere raceklasse veel meer coureurswissels, maar het gemiddelde niveau is nu wel gestegen. “Nu is het lastiger om ergens zomaar in te stappen, want coureurs hebben meer ervaring en concentreren zich op één ding. Voor ons als F1-coureur zou het leuk zijn om te mixen en een keer in andere auto’s en raceklasse te rijden”, sluit Vettel af.

Net binnen