Sebastian Vettel over toekomst: ‘Moet er niet aan denken om op mijn 40ste nog te racen’

Ferrari F1 Media

Met zijn 33-jarige leeftijd, behoort Sebastian Vettel in de top vijf van oudste F1-coureurs op de huidige grid. Bovenaan de lijst staat Kimi Räikkönen met 40 jaar. Als Vettel deze leeftijd heeft, ziet hij zichzelf echt niet meer racen.

Kimi Räikkönen doet al heel wat jaren mee in de koningsklasse, evenals Sebastian Vettel. Hoewel er werd gedacht dat Kimi wellicht zou stoppen, is eerder dit seizoen bevestigd dat de coureur ook volgend jaar nog in de Formule 1 rijdt.

Ook Vettel zien we nog een tijdje terug, hij heeft namelijk een contract getekend bij Aston Martin. Echter zal de Duitser het niet zolang volhouden als zijn voormalige teamgenoot.

“Ik ben nu 33, en zal nog zeker de komende drie jaar op de grid verschijnen”, begint Vettel in gesprek met het Duitse Die Zeit. “Ik moet er alleen niet aan denken om op mij 40ste nog te racen. Dus als je het zo bekijkt, heb ik nog drie tot zeven jaar in de Formule 1.”

Hoewel Vettel een lastig seizoen heeft met Ferrari, is hij nog wel gemotiveerd. “Ik heb dit seizoen weinig bereikt en de relatie met mijn team maakt het ook niet makkelijk. Hoewel de liefde voorbij is, ben ik nog wel gemotiveerd. Ik kijk uit naar een nieuw begin met Aston Martin”, aldus de Duitser.

Trending

Net binnen