Strenge corona-regels in Bahrein kunnen probleem vormen voor Hamilton!

Mercedes F1 Media

Lewis Hamilton is maandag ziekjes wakker geworden en getest op het coronavirus. Deze kwam positief terug, waarna er besloten is om dinsdagochtend een tweede test af te nemen. Nadat deze ook positief terug kwam, wist Hamilton genoeg. Hij mist de Grand Prix van Sakhir.

Maar daar houden de problemen van Hamilton misschien nog niet op. Bahrein en Abu Dhabi hebben allebei een streng protocol als het gaat om een positieve corona-test. In Bahrein MOET een persoon 10 dagen in quarantaine als ze positief getest zijn, al krijgen ze voor die tiende dag alweer een negatieve test terug.

Dit zou betekenen dat Hamilton pas volgende week donderdag uit quarantaine mag. Dan zou hij nog op tijd zijn voor de Grand Prix van Abu Dhabi, maar ook dat land heeft strenge corona-regels. Volgens Will Buxton, journalist in de Formule 1, moet een pas positief getest persoon, 48 uur in quarantaine, als ze Abu Dhabi inreizen.

Als dit ook voor Hamilton gaat gelden, kan de Brit pas volgende week zaterdagavond uit quarantaine, als de kwalificatie al is verreden. Hiermee zou hij de laatste twee races van het seizoen missen!

Net binnen