Toto Wolff op zijn hoede voor Red Bull: ‘Met Pérez gaan ze vol voor de titel’

Red Bull Content Pool

Mercedes-baas Toto Wolff zag dat Red Bull Racing afgelopen december een overeenkomst bereikte met Sergio Pérez, die voor één seizoen heeft getekend bij het Oostenrijkse team. Volgens Wolff maakt Red Bull hier een flinke stap mee.

In 2020 moest Max Verstappen in zijn eentje de kar trekken bij Red Bull. Alex Albon presteerde niet naar behoren en behaalde te weinig punten voor een coureur bij een top team. Daarom heeft Helmut Marko besloten om de Thai te vervangen voor de ervaren Pérez.

Toto Wolff ziet Red Bull in 2021 als een echte bedreiging voor de titel, nu ze twee coureurs van wereldklasse in hun gelederen hebben. Dat laat hij weten in gesprek met ORF.

“Red Bull heeft zich flink versterkt. Met de komst van Pérez laten ze zien dat ze vol voor de titel gaan. Ze zullen beter presteren in de strijd om de constructeurstitel, dus we moeten echt oppassen”, zo begint de Oostenrijker.

Maar niet alleen de komst van Pérez baart Wolff zorgen. Ook het feit dat Honda na 2021 uit de Formule 1 stapt is een bron van zorgen. Hij verwacht namelijk dat de Japanners alles op alles zetten om zo sterk mogelijk het veld te verlaten.

“Honda vertrekt na dit seizoen, dus ik verwacht dat ze vol voor de titel willen gaan. Het zal hoe dan ook een interessant seizoen gaan worden”, sluit Wolff af.

Net binnen