Valtteri Bottas heeft boodschap voor zijn ‘armleuning’ criticasters

Mercedes F1 Media

Mercedes-coureur Valtteri Bottas heeft de afgelopen jaren veel kritiek over zich heen gehad. De Fin zou teamgenoot Lewis Hamilton te weinig tegenstand bieden, waardoor de Brit het ene na het andere kampioenschap binnen kan slepen. Bottas is het hier zelf niet mee eens.

Eerder dit jaar liet Valtteri al weten dat hij zijn eigen plan blijft trekken in het bestrijden van Hamilton. Zo gaat hij geen mind games gebruiken, iets wat Nico Rosberg wel deed en wat werkte in 2016.

Op die uitspraak kreeg Bottas wederom veel kritiek, maar hij zit daar niet meer over in. Volgens de Fin zitten de grootste criticasters lekker makkelijk op hun bank of in hun zitfauteuil. Ondertussen put hij vertrouwen uit deze mensen.

“Ze motiveren mij nu best wel veel. Ik heb geleerd dat ik mij niet zo veel moest aantrekken van wat deze mensen tegen mij zeiden. Er zal altijd negativiteit zijn, maar mijn motivatie is nu om het tegendeel van die mensen te bewijzen”, zo begint Bottas in gesprek met Motorsport.com.

Maar Bottas weet zeker, als hij geen Formule 1-coureur was, dat hij niet zo veel kritiek zou hebben op de rijders. Hij snapt dan ook niet waarom mensen dit zo veel doen.

“Ik snap gewoon niet waarom je zo negatief zou zijn. Ik weet hun reden niet, maar ik zou zo niet zijn. Ik heb werkelijk waar geen idee wat er in hun hoofd omgaat”, aldus de Fin.

Net binnen