Valtteri Bottas: ‘Op een goede dag, ben ik beter dan Hamilton’

Mercedes F1 Media

Valtteri Bottas is het niet eens met de kritiek die hij ontvangt als teamgenoot van Lewis Hamilton. De Brit heeft, sinds het vertrek van Nico Rosberg, drie kampioenschappen achter elkaar gewonnen en de vierde zit er dit jaar aan te komen.

Veel fans vinden dit Bottas gedeeltelijk aan te rekenen, aangezien de Fin de enige man is die Hamilton zou kunnen verslaan, aangezien hij in hetzelfde materiaal rijdt. Toch lukt het Bottas maar niet om structureel sneller te zijn dan Lewis.

Toch heeft de Mercedes-rijder daar een andere visie in. Volgens Bottas zelf is hij namelijk een stuk beter dan mensen van hem denken. In gesprek met Sky Sports geeft de Fin aan dat hij zichzelf als beste coureur van het veld ziet.

“Als ik op mijn best ben, ben ik beter dan Hamilton. Dat geloof ik echt en dat moet ook, anders hoef ik niet meer te komen”, aldus Bottas.

Alhoewel hij zichzelf dus beter acht, is Valtteri wel reëel en beseft hij dat hij Hamilton niet altijd heeft kunnen aanvallen. “Er zijn ook dagen dat Lewis op zijn best is, en dan verslaat hij mij. De afgelopen jaren was dat helaas vaak het geval”, zo oordeelt de Fin.

Net binnen