Voormalig F1-wereldkampioen verwacht dat Hamilton fouten gaat maken door druk Verstappen

Red Bull Content Pool

Volgens Jacques Villeneuve, Formule 1-wereldkampioen van 1997, gaat Lewis Hamilton dit jaar nog fouten maken in gevecht met Max Verstappen. Dat laat de Canadees weten in gesprek met Speedweek. Deze fouten zullen een gevolg zijn van de minimale weerstand die Hamilton heeft gehad van zijn teamgenoot de laatste jaren.

Sinds het vertrek van Nico Rosberg uit de Formule 1, heeft Lewis Hamilton telkens dezelfde teamgenoot gehad: Valtteri Bottas. De Fin heeft in drie-en-een-kwart jaar bij Mercedes ‘slechts’ negen overwinningen behaald, terwijl hij in de sterkste auto van het veld heeft gereden al die tijd.

Villeneuve verwacht dat Hamilton de laatste jaren een beetje in slaap is gesust door Bottas, maar dat hij nu hard wakker geschud zal worden door een vechtende Verstappen, wat voor fouten gaat zorgen bij de Brit.

“Max moest de afgelopen jaren altijd alles én meer geven om het onderste uit de kan te halen. Hierdoor kon hij soms een podium of een overwinning halen. Lewis hoefde dit niet, aangezien hij in de snelste auto zat en Bottas zijn grootste rivaal was”, begint Villeneuve.

De eenmalig wereldkampioen zag dat de zevenvoudig wereldkampioen een grove fout maakte in Imola, maar dat Hamilton daarvoor niet gestraft werd. Door een rode vlag, veroorzaakt door Bottas, kon Lewis weer terugkomen naar de tweede positie. Maar het zal niet de laatste keer zijn dit seizoen dat dit soort situaties voor zullen komen, verwacht Jacques.

“Waar Lewis niet tot het uiterste hoefde te gaan de laatste jaren, is dat nu toch wel anders. Dat is ook te zien aan de druk waaronder Lewis nu staat. Hij maakte een zeldzame fout in Imola en had ontzettend veel geluk die race met de rode vlag. We gaan meer van dit soort fouten van hem zien dit seizoen”, aldus de Canadees.

Net binnen

Sky Sports Italia: ‘Geen contractverlenging voor Bottas bij Mercedes’

Volgens het Italiaanse Sky Sports F1 is de kogel door de kerk in Brackley: Valtteri Bottas zal geen nieuw contract krijgen bij Mercedes. De...

Video. Mega klapper in de IndyCar nadat gaspedaal blijft hangen

Felix Rosenqvist, IndyCar-coureur bij het team van Arrow McLaren SP, is zaterdagavond ontzettend hard gecrasht tijdens de Detroit Grand Prix. De Zweed wilde het...

Helmut Marko geniet van Vettel bij ‘Team Stroll’: ‘Zal pappie niet zo leuk vinden’

Red Bull-adviseur Helmut Marko kan met volle teugen genieten van zijn voormalige pupil, Sebastian Vettel, die sinds het begin van dit seizoen bij Aston...

Video. Max Verstappen toont zijn voetbal skills in de studio

Als Max Verstappen even geen zin meer heeft om in Formule 1-auto's te rijden, kan hij zich ook beschikbaar stellen voor het Nederlands elftal...