F1 Nieuws

'Adrian Newey tekent nieuw, langdurig contract bij Red Bull Racing'

'Adrian Newey tekent nieuw, langdurig contract bij Red Bull Racing'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Adrian Newey tekent nieuw, langdurig contract bij Red Bull Racing'

'Adrian Newey tekent nieuw, langdurig contract bij Red Bull Racing'
Red Bull Content Pool

Adrian Newey zal de komende jaren bij Red Bull Racing blijven. De Brit, die hoofdverantwoordelijk is voor de dominante RB19 van Max Verstappen en Sergio Pérez, heeft een nieuw contract getekend bij het Oostenrijkse team.

Dat weet Autosport maandag te melden. Eerder deze week kwamen er geruchten naar buiten dat Ferrari twee grote namen van Red Bull Racing had weten te strikken en er was even schrik dat dit over Adrian Newey zou gaan. Maar fans van het team uit Milton Keynes kunnen opgelucht ademhalen: Newey blijft bij Red Bull.

De Brit kwam in 2006 bij het team van Christian Horner en voelt zich helemaal thuis bij Red Bull. De band tussen Horner en Newey is daarnaast onwijs hecht, aangezien Newey de peetoom is van een van de kinderen van de Red Bull-teambaas. Het is dan ook geen verrassing dat Newey bij zijn huidige team besluit te blijven.

Voor hoelang het nieuwe contract doorloopt is nog niet duidelijk, maar Autosport meldt dat het gaat om nog 'vele jaren'. Eerder liet Horner tegenover hetzelfde blad al weten hoe belangrijk Newey is voor Red Bull Racing.

"Adrian is zo'n fundamenteel onderdeel geweest sinds bijna het begin. Hij bestrijkt een heleboel gebieden en het is geweldig om de diepte van zijn ervaring en kennis te hebben. Ook de manier waarop hij met de jonge jongens werkt is geweldig. Hij is net zo gemotiveerd als altijd. Hij is uiteraard zeer geïnteresseerd in wat er gebeurt bij Red Bull Powertrains en Red Bull Advanced Technology. Hij bestrijkt dus de drie pijlers van de campus in Milton Keynes", aldus Horner.

Newey na 2026 actief?

Als we de woorden van Horner moeten geloven, zal Newey ook na 2026 actief zijn bij Red Bull Racing. Volgens de teambaas van Max Verstappen en Sergio Pérez is de CTO van het bedrijf namelijk erg enthousiast over het feit dat Red Bull vanaf 2026 met hun eigen motoren gaat rijden.

"Adrian is een zeer competente ingenieur op het gebied van alles wat met verbranding te maken heeft. Je kunt zien dat hij volledig in het concept gelooft en het potentieel ziet dat het op langere termijn met zich meebrengt", zo sluit de Brit af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties