F1 Nieuws

Adrian Newey ziet interessante optie wegvallen voor 2025

Adrian Newey ziet interessante optie wegvallen voor 2025
BSR Agency
F1 Nieuws

Adrian Newey ziet interessante optie wegvallen voor 2025

Adrian Newey ziet interessante optie wegvallen voor 2025
BSR Agency

Topontwerper Adrian Newey is aan zijn laatste seizoen bezig bij Red Bull Racing. De Engelsman maakte onlangs bekend dat hij gaat vertrekken na bijna twintig jaar bij de Oostenrijkse renstal. Door de verdiensten van Newey wordt hij erkend als de beste ontwerper ooit, dus de topteams staan voor hem in de rij. Echter lijkt één topteam nu af te vallen voor de Brit.

Binnen Red Bull rommelt het aan alle kanten. Na het overlijden van Dietrich Mateschitz staan de Oostenrijkse en Thaise tak van het bedrijf lijnrecht tegenover elkaar. Daarnaast zouden teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko niet meer door een deur kunnen. Of dit de aanleiding van het vertrek van Newey is geweest, is niet bekend.

Topteams in de wachtrij, op één na

Wat wel duidelijk is, is dat Newey na dit seizoen vertrekt bij het Oostenrijkse team. Voor een ontwerper van het niveau van Newey, zouden alle topteams in de rij moeten staan. Echter lijkt het erop dat Mercedes niet geïnteresseerd is in de verdiensten van de Engelsman. Eerder meldde Motorsport.com dat Mercedes de optie zou overwegen, maar daar zou het bij zijn gelaten. James Allison - de ontwerper van Mercedes - zou het vertrouwen hebben gewonnen van Toto Wolff, dus zal Newey niet verkassen naar het team uit Brackley.

Mercedes, dat momenteel een dramatisch seizoen beleeft, zou wel een Newey-achtige figuur kunnen gebruiken. Bij Red Bull wist hij een auto te ontwerpen, die zeven rijders- en zes constructeurstitels wist binnen te hengelen. Ook dit jaar lijken Max Verstappen en Red Bull af stevenen op de titel - al zijn McLaren en Ferrari de laatste weken erg dichtbij gekomen.

Newey wordt continu gelinkt aan andere teams in de Formule 1. Ferrari en Aston Martin zouden astronomische salarissen voor de Engelsman klaar hebben liggen. Daarnaast gaf Lewis Hamilton - die volgend jaar naar Ferrari gaat - aan dat hij dolgraag met Newey zou willen samenwerken in Maranello. Ook Aston Martin-coureur Fernando Alonso maakte er geen geheim van dat hij bij Aston Martin met open armen ontvangen zou worden en ook Williams zou in de race zijn voor Newey. In Miami zou het eerste gesprek tussen teambaas James Vowles en de aerodynamicus al geweest zijn.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties