F1 Nieuws

Circuit Zandvoort flink op de schop richting 2024 Dutch Grand Prix

Circuit Zandvoort flink op de schop richting 2024 Dutch Grand Prix
BSR Agency
F1 Nieuws

Circuit Zandvoort flink op de schop richting 2024 Dutch Grand Prix

Circuit Zandvoort flink op de schop richting 2024 Dutch Grand Prix
BSR Agency

Het circuit in Zandvoort krijg de nodige renovaties voor de komende edities van de Dutch Grand Prix. Dat bevestigt directeur Robert van Overdijk tegenover RacingNews365. Op dit moment worden alle zeilen bijgezet om het circuit nóg moderner te maken.

Het ouderwetse circuit in de badplaats was toe aan wat vernieuwende impulsen. Tijdens de Grand Prix van Nederland in 2022 reed Sergio Pérez over een wheelgun van de pitcrew van Carlos Sainz, die voor hem op het asfalt lag. Daarnaast zou er door meerdere coureurs geklaagd zijn over de lengte van de pitstraat. Die zou volgens hun veel te kort zijn, waardoor de teams in de pits te kort op elkaar zitten. Van Overdijk weet te melden dat daar aan gewerkt is en dat er ook een nieuw pitgebouw uit de grond gestampt wordt.

Verlengde pitstraat en nieuw pitgebouw 

Met uitzicht op een elfde team in de Formule 1, door de eventuele komst van Andretti, was Van Overdijk op zijn hoede over de lengte van de pitstraat. "Na de eerste race in 2022, met het wheelgun incident met Carlos Sainz, toen zeiden een aantal rijders: 'joh, die pitstraat is wel erg krap'. En dan niet zozeer in de breedte, maar in de lengte, qua stopafstand. En we moesten ons voorbereiden op een elfde team, wat eventueel toe zou treden tot de kalender", laat van Overdijk weten.

Daarnaast laat de directeur van het circuit in Zandvoort zich uit over het nieuwe pitgebouw. "Als we dan toch zo'n gebouw neer moeten zetten, wat kunnen we dan doen? Wat anders is dan bij andere circuits en wat ook bijdraagt aan onze doelstelling om hier een veel bredere evenementenlocatie van te maken? Dan kom je tot een oplossing voor een gebouw dat je kunt gebruiken als pitboxen en tijdens de Grand Prix, maar vooral een gebouw dat ook de rest van het jaar voor bijvoorbeeld de zakelijke markt een toegevoegde waarde heeft", aldus Van Overdijk.

Sinds 2021 staat Zandvoort op de kalender. Max Verstappen wist alle drie de edities te winnen, sinds hij weer op de kalender staat. Over drie maanden zal de Formule 1 wederom afreizen naar het Nederlandse circuit.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties