F1 Nieuws

Alex Albon stellig over problemen Williams: 'Anders kan je beter thuisblijven'

Alex Albon stellig over problemen Williams: 'Anders kan je beter thuisblijven'
BSR Agency
F1 Nieuws

Alex Albon stellig over problemen Williams: 'Anders kan je beter thuisblijven'

Alex Albon stellig over problemen Williams: 'Anders kan je beter thuisblijven'
BSR Agency

In aanloop naar de Chinese Grand Prix heeft Williams-coureur Alexander Albon teruggeblikt op de moeilijke start van het seizoen. Door een aantal crashes - en het gebrek aan onderdelen - hebben beide Williams-coureurs geen reservechassis dit weekend. In gesprek met Motorsport.com laat Albon weten wat hij daarvan vindt.

Afgelopen seizoen reed Albon de sterren van de hemel bij Williams, zowel tijdens de kwalificaties als in de races en uiteindelijk wist de Thai aan het einde van het seizoen 27 punten bij elkaar te verzamelen. Maar dit seizoen verloopt het tot nu toe een stuk moeizamer. Zowel Albon als Sargeant staat nog op nul punten na vier races, waarbij het seizoen helemaal een vervelende draai kreeg tijdens het Grand Prix-weekend in Australië.

In Melbourne crashte Albon zijn auto dusdanig dat zijn chassis gebroken was, wat ervoor zorgde dat hij de auto van Sargeant moest gebruiken dat weekend. Eén race later, in Japan, maakte Sargeant gebruik van de heropgebouwde Williams, maar juist de Amerikaan ging daar in de muur tijdens de eerste vrije training. En of dat nog niet genoeg was, crashte Albon ook nog eens tijdens de race, na een touché met Daniel Ricciardo.

Albon denkt niet aan crashes

Daardoor heeft het Britse team wederom hard moeten werken om in China goed voor de dag te komen. In Shanghai zal het team nog niet beschikken over een reservechassis, wat hoogstwaarschijnlijk pas in Miami het geval zal zijn, maar Albon was alsnog vol lof over de medewerkers van het team van Williams. "Ze hebben een geweldige inzet getoond. Door alle crashes liepen we natuurlijk achter de feiten aan en het is geen geheim dat we ook voor die crashes al achter de feiten aan liepen", begint Albon bij Motorsport.com. "In dat opzicht hebben de mensen in de fabriek geweldig werk geleverd. We moeten erop vertrouwen dat de werknemers in Grove de dingen steeds maar voor elkaar krijgen, en dat blijkt continu te lukken", aldus de Thai.

Op de vraag of het bij Albon in zijn hoofd zit dat hij zonder reserve-onderdelen rijdt, reageert hij heel stellig. De oud-teamgenoot van Max Verstappen geeft aan dat hij daar tijdens de sessies niet bewust over nadenkt, omdat hij anders beter thuis kan blijven: "Bij het racen denk ik er om eerlijk te zijn niet aan. Natuurlijk bestaat het probleem nog, maar als het gebrek aan reserveonderdelen in je hoofd kruipt, dan kun je beter thuisblijven."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties