F1 Nieuws

BBC doet bizarre onthulling: 'Kopstuk Red Bull Racing al op weg naar Ferrari'

BBC doet bizarre onthulling: 'Kopstuk Red Bull Racing al op weg naar Ferrari'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

BBC doet bizarre onthulling: 'Kopstuk Red Bull Racing al op weg naar Ferrari'

BBC doet bizarre onthulling: 'Kopstuk Red Bull Racing al op weg naar Ferrari'
Red Bull Content Pool

Volgens Andrew Benson, hoofdredacteur van de Formule 1-afdeling bij de BBC, is Pierre Waché onderweg naar Ferrari. De technisch directeur van Red Bull Racing, die volgens velen gezien wordt als de belangrijkste man in de ontwikkeling van de auto's binnen het Oostenrijkse team, zou in de nabije toekomst de overstap maken naar Ferrari.

In 2023 ging er al langere tijd het gerucht dat Fred Vasseur zijn landgenoot naar Ferrari wilde halen. Vasseur, sinds vorig seizoen de teambaas van het team uit Maranello, wilde twee goede vrienden naar Ferrari halen: Loïc Serra van Mercedes en Pierre Waché van Red Bull Racing. Bij de eerste naam is dat inmiddels gelukt en Benson schrijft nu dat ook Waché inmiddels overstag is en zijn huidige team gaat verlaten.

Het is niet duidelijk of de machtsstrijd tussen Christian Horner en Helmut Marko - en het onderzoek naar Horner - hier mee te maken hebben, maar het gerucht vanuit de BBC komt op een slecht moment voor Red Bull Racing. De CEO en teambaas van het raceteam wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en volgens Benson is de kans groot dat de Brit zijn positie binnenkort moet verlaten.

"Veel bekenden van de situatie hebben uitgesproken tegen BBC Sport dat ze verwachten dat Horner zijn rol [als teambaas] niet zal overleven."

Kopstuk(en) Red Bull op weg naar de uitgang?

Maar wat misschien nog belangrijker is voor het Oostenrijkse team, is het feit dat Benson rapporteert dat de technisch directeur op weg is naar de uitgang én dat hij het gevoel heeft dat Adrian Newey mogelijk weggaat bij Red Bull Racing. Dat zou betekenen dat de twee belangrijkste personen rondom de ontwikkeling van de auto zouden overstappen. Beide heren zouden in dat geval vertrekken naar Ferrari, waar ze vanaf 2025 kunnen samenwerken met zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

"Newey is minstens twee keer dicht bij een overstap naar Ferrari geweest, maar kreeg op het beslissende moment koudwatervrees. Ferrari zou het drama binnen Red Bull kunnen zien als een kans om nog een poging te wagen om de technisch directeur binnen te halen. Daarnaast geloven veel mensen binnen de F1 dat de technisch directeur van Red Bull, Pierre Waché - in feite Newey's nummer twee, al op weg is naar Italië in de niet al te verre toekomst", zo onthult Benson.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties