F1 Nieuws

'Boze Mercedes-medewerker stuurt mail met informatie dat Lewis Hamilton wordt gesaboteerd'

'Boze Mercedes-medewerker stuurt mail met informatie dat Lewis Hamilton wordt gesaboteerd'
BSR Agency
F1 Nieuws

'Boze Mercedes-medewerker stuurt mail met informatie dat Lewis Hamilton wordt gesaboteerd'

'Boze Mercedes-medewerker stuurt mail met informatie dat Lewis Hamilton wordt gesaboteerd'
BSR Agency

Een medewerker van Mercedes heeft een anonieme mail verstuurd, maar daarin de informatie dat Lewis Hamilton tegengewerkt wordt door zijn eigen team. Dat weet Independent te melden tijdens het Grand Prix-weekend in Spanje. Volgens de Britse krant heeft de kwade Mercedes-medewerker dezelfde maillijst gebruikt als aan het begin van het seizoen werd gebruikt, toen de mail met het 'bewijs' van seksueel grensoverschrijdend gedrag van Christian Horner werd verspreid.

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton staat al sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2022 droog bij Mercedes. Het team, dat tussen 2014 en 2020 alles wist te winnen, heeft sinds 2022 een zware terugval meegemaakt en alleen teamgenoot George Russell wist tijdens de huidige reglementen één race te winnen. Waar de fans van Hamilton aan het begin nog dachten dat de Brit vooral moeite had met de auto, beginnen ze steeds meer en meer het gevoel te krijgen dat hij van binnen het team tegengewerkt wordt.

Dat gevoel werd versterkt tijdens de Grand Prix van Canada, toen Hamilton te kennen gaf dat er iets vreemds aan de hand was met zijn bandenwarmers. De fans van Hamilton - ook wel TeamLH genoemd - zagen dit als bewijs: Lewis wordt gesaboteerd door het Duitse team.

Inmiddels heeft Hamilton gereageerd op die theorie, waarin hij duidelijk maakt dat zowel Mercedes als hijzelf niet harder gaat rijden van dergelijke theorieën: "Ze [de fans, red.] weten dat, als je kijkt naar de jaren, we altijd een sterk team zijn geweest, we hebben altijd heel hard samengewerkt. Ik denk dat het makkelijk is om emotioneel te reageren, want ik heb zelfs commentaar gegeven in de laatste race, over hoe ik fouten heb gemaakt. Maar ik denk dat we steun nodig hebben, geen negativiteit", aldus Hamilton voorafgaand aan het GP-weekend in Spanje.

Anonieme mail

Maar niet alleen vanuit de fanbase van Hamilton wordt gesuggereerd dat hij gedwarsboomd wordt door Mercedes. Ook binnen het team zou dit inmiddels het gevoel zijn. Volgens Independent heeft een medewerker van het team uit Brackley een mail verzonden naar een aantal hooggeplaatste medewerkers in de Formule 1, waarin duidelijk werd gemaakt dat Hamilton gesaboteerd werd door zijn eigen team.

De maillijst die daarvoor is gebruikt, is exact dezelfde lijst als waar het 'bewijs' tegen Christian Horner naar is verstuurd, tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Bahrein. In die lijst zitten onder andere het mailadres van Mercedes-baas Toto Wolff, Formule 1-baas Stefano Domenicali en FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem.

Overigens heeft Mercedes laten weten dat zij verwachten dat deze 'medewerker' geen onderdeel uitmaakt van het team. Hoe deze persoon dan toegang heeft tot al deze mailadressen, is onduidelijk. Wordt vervolgt...

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties