F1 Nieuws

Lewis Hamilton reageert op eigen 'sabotage-opmerkingen' richting Mercedes

Lewis Hamilton reageert op eigen 'sabotage-opmerkingen' richting Mercedes
BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton reageert op eigen 'sabotage-opmerkingen' richting Mercedes

Lewis Hamilton reageert op eigen 'sabotage-opmerkingen' richting Mercedes
BSR Agency

Tijdens het Grand Prix-weekend in Canada ging Mercedes als een speer, waardoor men zou verwachten dat er een positieve stemming rondom het team zou hangen. Maar dat was totaal niet het geval. Mercedes kreeg juist ontzettend veel negativiteit en kritiek te verwerken, na wat opmerkingen vanuit Lewis Hamilton. Hij liet namelijk weten dat er iets niet klopte binnen het team.

Op de vrijdag in Montreal had Hamilton een geweldig gevoel in zijn W15, maar toen de kwalificatie aanbrak verloor hij al het momentum weer, waardoor hij als zevende moest starten. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen was er iets vreemds aan de hand met zijn bandenwarmers en zijn fans grepen die uitspraken met beide handen aan. Waar ze jaren voor vreesden leek de waarheid te zijn: Hamilton werd gesaboteerd door zijn eigen team.

Op social media begon 'TeamLH' - zoals zijn fans zich noemen - Mercedes en George Russell aan te vallen, waarna het mediateam van Mercedes besloot om een hoop Hamilton-fanaccounts te ontvolgen. In Barcelona wordt Hamilton geconfronteerd met deze ontwikkeling, waarbij de Brit de vraag gesteld krijgt of er waarheid in die claim zit. Volgens de man die in december 2021 zijn laatste race won is van sabotage geen sprake en hebben zijn fans het verkeerde beeld gekregen in Canada.

"Ze [de fans, red.] weten dat, als je kijkt naar de jaren, we altijd een sterk team zijn geweest, we hebben altijd heel hard samengewerkt. Ik denk dat het makkelijk is om emotioneel te reageren, want ik heb zelfs commentaar gegeven in de laatste race, over hoe ik fouten heb gemaakt. Maar ik denk dat we steun nodig hebben, geen negativiteit", begint Hamilton bij Crash.net.

Dat George Russell online werd gebombardeerd met haatberichten vanuit de fanbase van Hamilton, was voor de zevenvoudig wereldkampioen nieuws. Hij is dan ook geen fan van het lastigvallen van coureurs, zeker niet als die gewoon hun best doen.

"Ik was me er eigenlijk niet van bewust dat George last had van negativiteit. George heeft elk weekend alleen maar zijn best gedaan en zijn best gedaan voor het team, dus hem valt niets te verwijten."

Verbetering

Hoewel Hamilton dus van mening is dat Mercedes hem niet saboteert, wil hij wel duidelijk maken dat er bepaalde zaken beter kunnen. Dingen kunnen beter naar de buitenwereld gecommuniceerd worden, zodat enige ruimte voor speculatie weggehaald wordt. Daar moeten Mercedes en Hamilton nog wat stappen maken, meent hijzelf.

"Natuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen in een team en dat komt door gesprekken, door communicatie en daar werken we consequent aan. Maar we zitten allemaal in hetzelfde schuitje, we werken allemaal hard samen en we willen allemaal hoog eindigen. Dat zijn we verplicht aan onze langdurige relatie."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties