F1 Nieuws

Breaking: Esteban Ocon vertrekt na 2024-seizoen bij Alpine

Breaking: Esteban Ocon vertrekt na 2024-seizoen bij Alpine
Eurasia Sport Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Breaking: Esteban Ocon vertrekt na 2024-seizoen bij Alpine

Breaking: Esteban Ocon vertrekt na 2024-seizoen bij Alpine
Eurasia Sport Images/BSR Agency

Esteban Ocon zal na dit seizoen niet meer in dienst zijn van Alpine, dat heeft het team zojuist bekendgemaakt via social media. Het is nog niet bekend waar Ocon naartoe gaat of wie de opvolger wordt van de Fransman.

Toen Pierre Gasly werd aangesteld als de teamgenoot van Ocon werd verwacht dat het niet lekker zou boteren tussen de twee. Gasly en Ocon zijn namelijk geen beste vrienden en dat werd afgelopen seizoen, maar ook dit jaar vaak duidelijk op het circuit. Het meest recente voorbeeld daarvan was de aanvaring tussen de twee rijders tijdens de Grand Prix van Monaco.

Volgens ingewijden heeft die crash niet direct te maken met het vertrek van Ocon, maar uiteraard zal het wel een rol van betekenis hebben gespeeld.

Statement Ocon

In een statement reageerden zowel Ocon zelf als Alpine-teambaas Bruno Famin op het vertrek.

"Het is een belangrijke periode in mijn leven geweest om bij dit team in de Formule 1 te racen. Ik ben hier nu vijf jaar fulltime coureur, maar mijn professionele carrière begon bij Enstone toen ik nog een tiener was, dus het zal altijd een speciale plek voor me blijven", trapt de Fransman af.

"We hebben samen geweldige momenten beleefd, maar ook moeilijke momenten, en ik ben iedereen bij het team zeker dankbaar voor deze memorabele tijden. Ik zal mijn plannen zeer binnenkort bekendmaken, maar in de tussentijd ligt mijn volledige focus op het leveren van prestaties op de baan voor dit team en het hebben van een succesvolle rest van het seizoen", aldus Ocon.

Reactie Famin

“Ten eerste willen we Esteban bedanken voor zijn toewijding aan het team gedurende de afgelopen vijf jaar. Gedurende zijn tijd hebben we samen een aantal fantastische momenten gevierd, waarvan de beste tijdens de Grand Prix van Hongarije in 2021 met een gedenkwaardige raceoverwinning", begint Famin zijn verhaal.

"In 2024 hebben we nog 16 races te gaan samen met een duidelijk doel: onvermoeibaar blijven werken als team om de beste resultaten op de baan te behalen. We wensen Esteban het allerbeste voor het volgende hoofdstuk van zijn rijcarrière als dat moment daar is", aldus de Alpine-teambaas.

Opvolger bij Alpine

Ocon werd al langere tijd in verband gebracht met een overstap naar het team van Haas. Daar zou Ocon Kevin Magnussen vervangen, aangezien Oliver Bearman de plek zal innemen van de naar Audi vertrekkende Nico Hülkenberg. Ook wordt Ocons naam zo nu en dan genoemd bij Williams.

Mogelijk heeft Alpine de opvolger van Ocon al klaarstaan. Alpine-talent Jack Doohan wordt namelijk al langere tijd in verband gebracht met een transfer naar het Franse team en het vertrek van Ocon zou de perfecte gelegenheid zijn om de jonge coureur naar voren te schuiven.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties