F1 Nieuws

Esteban Ocon mogelijk geschorst door Alpine voor Grand Prix Canada

Esteban Ocon mogelijk geschorst door Alpine voor Grand Prix Canada
BSR Agency
F1 Nieuws

Esteban Ocon mogelijk geschorst door Alpine voor Grand Prix Canada

Esteban Ocon mogelijk geschorst door Alpine voor Grand Prix Canada
BSR Agency

De kans is aanwezig dat Esteban Ocon de Grand Prix van Canada aan zich voorbij moet laten gaan. De Fransman bezorgde Alpine een pijnlijke middag, tijdens de GP van Monaco, door teamgenoot Pierre Gasly in de eerste ronde al aan te vallen in Portier. In deze langzame bocht probeerde Ocon voorbij te gaan aan Gasly, wat uiteindelijk resulteerde in een harde crash. De auto's van zowel Ocon als Gasly waren hierdoor beschadigd.

Het betekende het einde van de race voor Ocon en ook Pierre Gasly, die overigens de race uit kon rijden en als tiende eindigde, had niet meer de auto onder zich die hij aan het begin van de race had. Dit zorgde ervoor dat Alpine-baas Bruno Famin onwijs kwaad was. De Fransman liet op een duidelijke manier weten dat de actie van Ocon consequenties gaat hebben en volgens Sky Sports kan deze inhaalactie héél veel pijn gaan doen voor de eenmalig Grand Prix-winnaar.

"Het is triest om dit soort incidenten te zien. Het is precies wat we niet wilden dat zou gebeuren. De aanval van Esteban was totaal zinloos. We hebben van tevoren gezegd dat dit precies is wat we niet wilden zien en dit gaat consequenties hebben. We gaan hierdoor een moeilijke beslissing nemen...", zo zei Famin tegen het Franse Canal+. Volgens Sky Sports is die beslissing mogelijk al genomen.

Ocon niet aanwezig in Canada?

De Britse zender, officieel partner van de Formule 1, heeft namelijk te horen gekregen dat Esteban Ocon mogelijk geschorst gaat worden voor de komende race. De teamgenoot van Pierre Gasly mag mogelijk niet deelnemen aan de Grand Prix van Canada. Sky Sports meldt dat Famin na het einde van de race is gespot met Jack Doohan, de reservecoureur van Alpine. De kans is aanwezig dat de jonge Australiër zijn debuut gaan maken in de Formule 1, ten koste van Ocon.

Button snapt Ocon niet

Jenson Button, die zelf ook ooit een ongeluk heeft gehad in Portier - samen met Pascal Wehrlein - is van mening dat Ocon zijn team onnodig in een lastig parket heeft geplaatst. Dat hij een inhaalactie waagt op dat punt is in principe niet heel vreemd, maar het probleem is dat Alpine voorafgaand aan de race duidelijk heeft gemaakt dat de teamgenoten elkaar niet mochten aanvallen. Ocon hield zich in de eerste ronde al niet meer aan de afspraak, waardoor Button de woede van Famin snapt.

"Als je het gewoon als een beweging bekijkt, was hij ver aan de binnenkant. Hij was hem voorbij bij de apex. Het probleem is dat hij een beetje wijd ging bij het uitkomen en niet genoeg ruimte overliet, waardoor ze elkaar raakten. Het gaat erom dat ze vóór de race te horen kregen dat ze niet tegen elkaar mochten racen. Daar gaat het om en daarom is Famin zo boos", aldus de F1-wereldkampioen van 2009.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties