F1 Nieuws

BREAKING: F1-prominenten ontvangen bewijs tegen Christian Horner via anoniem e-mailadres

BREAKING: F1-prominenten ontvangen bewijs tegen Christian Horner via anoniem e-mailadres
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

BREAKING: F1-prominenten ontvangen bewijs tegen Christian Horner via anoniem e-mailadres

BREAKING: F1-prominenten ontvangen bewijs tegen Christian Horner via anoniem e-mailadres
Red Bull Content Pool

De zaak rond Christian Horner en Red Bull GmbH krijgt een staartje! Jenna Fryer, journalist van AP en onderschepper van de boze brief van Ford-CEO Jim Farley aan Red Bull Racing, heeft zojuist een mail ontvangen met daarin het bewijs tegen Christian Horner. Maar Fryer is niet de enige die deze mail heeft ontvangen. Ook de andere teambazen, Liberty Media en Stefano Domenicali, CEO van de Formula One Group, heeft deze mail gekregen.

De Telegraaf meldde aan het begin van februari dat er een onderzoek gestart was vanuit Red Bull GmbH naar het functioneren van Christian Horner. Een vrouwelijke medewerker van het raceteam zou seksueel grensoverschrijdend gedrag van de teambaas gemeld hebben op het hoofdkantoor van het moederbedrijf in Fuschl am See. Zij zijn direct een groot onderzoek gestart naar Horner, welke een aantal weken duurde.

Tijdens die periode zijn er veel geruchten naar buiten gekomen, maar het enige wat Red Bull GmbH kon melden was dat Horner op woensdag is vrijgesproken van de beschuldiging. De onafhankelijke advocaat vond het niet bewezen dat Horner zich schuldig had gemaakt aan de feiten waar hij van werd beschuldigd door de vrouw in kwestie. De zaak leek daarmee afgedaan. Maar nu blijkt dat dat totaal niet het geval is!

Anonieme e-mail

Fryer meldde donderdag - tijdens de tweede vrije training - dat een anoniem e-mail account een Google Drive-document gestuurd had naar honderden journalisten. Daarna wist de AP-journalist ook te melden dat deze mail niet alleen naar journalisten was verstuurd, maar ook naar collega-teambazen van Horner, Liberty Media [eigenaren Formule 1] en Stefano Domenicali [de grote F1-baas]. In deze Google Drive staan foto's van Whatsapp-berichten en andere foto's, verstuurd vanuit Christian Horner.

"Een Google-drive met al het "bewijsmateriaal van Christian Horner" is zojuist vanaf een anoniem account naar honderden journalisten gemaild", Tweette Fryer, waarna ze het volgende toevoegde: "Correctie: Naast journalisten is het ook verstuurd naar de andere teambazen, Liberty Media, Stefano Domenicali en vele anderen. Het bestand bevat foto's van whatsapp-berichten en andere foto's."

Toto Wolff was al woedend

Deze mail zal ook in het postvakje van Toto Wolff beland zijn en de Mercedes-baas zal alsmaar bozer zijn! Hij liet eerder vandaag al weten dat hij het statement van Red Bull GmbH 'eenvoudig' vond.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties