F1 Nieuws

BREAKING: Red Bull Racing start onafhankelijk onderzoek naar Christian Horner wegens ernstige beschuldigingen

BREAKING: Red Bull Racing start onafhankelijk onderzoek naar Christian Horner wegens ernstige beschuldigingen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

BREAKING: Red Bull Racing start onafhankelijk onderzoek naar Christian Horner wegens ernstige beschuldigingen

BREAKING: Red Bull Racing start onafhankelijk onderzoek naar Christian Horner wegens ernstige beschuldigingen
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing heeft een onafhankelijk onderzoek gestart naar teambaas Christian Horner, nadat er ernstige beschuldigingen waren gedaan aan het adres van de Brit. Volgens F1-Insider, die als eerste met dit schokkende nieuws kwam, zou Horner grensoverschrijdend gedrag vertoond hebben op de werkvloer binnen Red Bull.

Sinds de oprichting van Red Bull Racing is Christian Horner al de teambaas, met wie de Oostenrijkse renstal veel successen geboekt heeft. In totaal heeft het team van Max Verstappen dertien titels gewonnen in de Formule 1, waarbij de laatste drie seizoenen Verstappen telkens als winnaar uit de strijd kwam. Maar vorig seizoen leken er al wat relletjes te ontstaan binnen het team, nadat er geruchten naar buiten kwamen over een mogelijk conflict tussen Christian Horner en Helmut Marko.

Uiteindelijk ging die storm liggen, maar nu is er wél echt stront aan de knikker. Red Bull Racing heeft namelijk een onafhankelijk onderzoek gestart naar de teambaas. Horner zou grensoverschrijdend gedrag vertoond hebben en volgens De Telegraaf is vooral één werknemer daarvan het slachtoffer geweest. De nieuwe CEO van Red Bull, Oliver Mintzlaff, heeft de zaak groot opgepakt en wil dit tot op de bodem uitzoeken.

Externe advocaat leidt het onderzoek

Vanuit Red Bull Racing werd bevestigd dat Christian Horner inderdaad onderzocht wordt door een externe advocaat. Een woordvoerder heeft aan de Duitse site het volgende laten weten:

"Nadat het bedrijf op de hoogte is gebracht van bepaalde recente beschuldigingen, is een onafhankelijk onderzoek gestart. Dit proces, dat al gaande is, wordt uitgevoerd door een externe, gespecialiseerde advocaat. Het bedrijf neemt deze zaken uiterst serieus en het onderzoek zal zo snel als praktisch mogelijk worden afgerond. Het zou op dit moment niet gepast zijn om verder commentaar te geven."

Reactie Christian Horner

Ook Christian Horner is om een reactie gevraagd na deze grootse onthulling. De teambaas van Max Verstappen laat weten onschuldig te zijn en zegt: "Ik ontken deze beweringen volledig."

Het nieuws is als een bom ingeslagen in Milton Keynes, waar de fabriek van Red Bull Racing gevestigd is. Het team probeert in 2024 het recordseizoen van afgelopen jaar te evenaren of te verbeteren, maar de voorbereiding daarop heeft een flinke tik gekregen door het onderzoek naar de teambaas. In 2023 wist Max Verstappen nog 19 van de 22 verreden races te winnen, waarbij teamgenoot Sergio Pérez ook nog twee races op zijn naam wist te schrijven.

Op 15 februari staat de onthulling van de RB20, de auto voor aankomend seizoen, gepland. Christian Horner is daar normaliter altijd bij, maar of dat dit keer wederom het geval is, moet nog maar blijken...

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties