F1 Nieuws

'Kamp Charles Leclerc geschokt en woedend door komst Lewis Hamilton'

'Kamp Charles Leclerc geschokt en woedend door komst Lewis Hamilton'
XPB/Press Association Images/BSR Agency
F1 Nieuws

'Kamp Charles Leclerc geschokt en woedend door komst Lewis Hamilton'

'Kamp Charles Leclerc geschokt en woedend door komst Lewis Hamilton'
XPB/Press Association Images/BSR Agency

In tegenstelling tot eerdere berichten meent het Italiaanse Corriere dello Sport te weten dat Charles Leclerc en zijn entourage allerminst blij zijn met de komst van Lewis Hamilton naar Ferrari. Vanaf 2025 zal Hamilton naast Leclerc komen te rijden bij het Italiaanse team, waar de Brit Carlos Sainz zal vervangen.

Volgens Formu1a.uno, de website die als eerste berichtte over de transfer van Hamilton naar Ferrari, is kamp-Leclerc blij met de komst van de zevenvoudig wereldkampioen. Volgens hen verheugd Leclerc zich om samen te werken met een coureur waar hij al jaren naar opkijkt en heeft de Monegask het gevoel dat hij veel kan leren van de jaren dat hij samen met Hamilton in één team rijdt. Vooral het behouden van de banden is voor Leclerc nog een dingetje en daar is Hamilton een ware meester in.

Maar er zijn dus ook andere geluiden. Volgens Corriere dello Sport, één van de drie grootste sportbladen van Italië, is Charles Leclerc pas op de hoogte gesteld van de komst van Hamilton ná hij zijn contract had verlengd bij Ferrari. Dit is in het verkeerde keelgat geschoten bij de vijfvoudig Grand Prix-winnaar en zijn entourage, die van mening zijn de reputatie van Leclerc aangetast kan worden met de komst van Hamilton.

Reputatie

Dat Hamilton naar Ferrari komt kan of héél goed uitpakken voor Charles Leclerc, of het kan zeer nadelig zijn voor de Monegask. Als hij de zevenvoudig wereldkampioen weet te verslaan, wat hem ook lukte bij Sebastian Vettel, zal dat zijn reputatie een flinke boost geven. Maar als Leclerc, die al jaren bij Ferrari zit, direct verslagen wordt door een 'nieuwkomer', zal dat nadelige gevolgen hebben voor de reputatie van de F1-coureur. Dit is volgens Corriere dello Sport het grootste frustratiepunt in kamp Leclerc.

"Als Leclerc voor hem blijft zal hij een held zijn, maar als hij achter hem rijdt zal zijn reputatie als voorbestemd coureur worden aangetast. De Monegask en zijn kamp zijn teleurgesteld en geschokt door de beslissing van Ferrari, die ten tijde van de verlenging een week geleden geen idee hadden wat er stond te gebeuren", zo schrijft het blad.

Leclerc heeft zelf nog niet gereageerd op het nieuws dat Lewis Hamilton vanaf volgend seizoen naast hem komt te rijden bij Ferrari.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties