F1 Nieuws

Breaking: Sergio Pérez verlengt Red Bull-contract en is tot en met 2026 teamgenoot Max Verstappen

Breaking: Sergio Pérez verlengt Red Bull-contract en is tot en met 2026 teamgenoot Max Verstappen
BSR Agency
F1 Nieuws

Breaking: Sergio Pérez verlengt Red Bull-contract en is tot en met 2026 teamgenoot Max Verstappen

Breaking: Sergio Pérez verlengt Red Bull-contract en is tot en met 2026 teamgenoot Max Verstappen
BSR Agency

Red Bull-coureur Sergio Pérez zal ook in 2025 en 2026 de teamgenoot zijn van Max Verstappen. De Mexicaan heeft een tweejarige deal getekend waarmee hij sowieso voor de komende twee seizoenen vastligt.

Pérez rijdt al sinds 2021 bij het team van Red Bull en heeft in die tijd in totaal vijf overwinningen op zijn naam gezet. Verstappen schreef er daarentegen 49 bij. Het is dus duidelijk dat er sprake is van een pikorde binnen Red Bull, maar daar lijkt Pérez zich na een aantal stroeve jaren bij te hebben neergelegd.

In het verleden was de Mexicaan namelijk nog wel eens te horen over zijn titelaspiraties, maar daar heeft Pérez dit seizoen nog met geen woord over gesproken.

Red Bull kiest voor rust

Het verschil tussen Verstappen (P1) en Pérez (P5) in het rijderskampioenschap bedraagt momenteel 62 punten. Hierdoor waren er een hoop geruchten die stelden dat de Red Bull-toekomst van Pérez wel eens op het spel zou kunnen staan.

Ondanks zijn mindere paar races en het grote verschil met Verstappen als het gaat om het aantal WK-punten, heeft Red Bull ervoor gekozen om het contract van Pérez met twee jaar te verlengen.

Pérez is over the moon

Pérez is erg blij met zijn nieuwe Red Bull-deal. In een statement van Red Bull zegt de Mexicaan uit te kijken naar zijn toekomst in Red Bull-kleuren.

"Ik ben erg blij dat ik mijn toekomst aan dit geweldige team kan verbinden. Het is een uitdaging als geen ander om voor Oracle Red Bull Racing te racen, zowel op de baan als daarbuiten. Ik ben erg blij dat ik hier blijf om onze reis samen voort te zetten en nog twee jaar bij te dragen aan de geweldige geschiedenis van dit team", trapt Pérez af.

"Deel uitmaken van het team is een enorme uitdaging en ik hou ervan. We staan dit jaar voor een geweldige uitdaging en ik heb het volste vertrouwen in het hele team dat de toekomst hier rooskleurig is en ik ben enthousiast om daar deel van uit te maken. Ik wil iedereen bedanken voor al het vertrouwen dat ze in me stellen, het is veel en ik wil dat terugbetalen met uitstekende resultaten op en naast de baan. Ik denk dat we nog veel werk te doen hebben, we hebben nog veel kampioenschappen om samen te winnen", aldus de Mexicaan.

Horner heeft vertrouwen

Ook Horner is erg blij dat Pérez de komende twee seizoenen in dienst van Red Bull zal rijden.

"Dit is een belangrijk moment om onze line-up voor 2025 te bevestigen en we zijn erg blij dat we met Checo kunnen blijven samenwerken. Continuïteit en stabiliteit zijn belangrijk voor het team en zowel Checo als Max zijn een succesvolle en robuuste samenwerking. Vorig jaar zorgden ze voor onze allereerste één-twee finish voor het team in het kampioenschap", begint Horner.

"Checo heeft een sterke start gehad in 2024 met tweede plaatsen in Bahrein, Saudi-Arabië en Japan en daarna zijn podium in China. De afgelopen races waren zwaar, er is sprake van convergentie op de grid, maar we hebben vertrouwen in Checo en kijken uit naar zijn terugkeer naar de bewezen vorm en prestaties die we zo vaak zien. Vorig jaar was een eenhoornseizoen en we zullen hard moeten werken om onze titels te behouden, maar we zijn verzekerd van onze line-up en van het team als geheel, wat noodzakelijk is in wat dit jaar een zwaar bevochten kampioenschap lijkt te worden", aldus de Britse teambaas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties