F1 Nieuws

Max Verstappen kan Sergio Pérez declasseren tijdens raceweekend in Canada

Max Verstappen kan Sergio Pérez declasseren tijdens raceweekend in Canada
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen kan Sergio Pérez declasseren tijdens raceweekend in Canada

Max Verstappen kan Sergio Pérez declasseren tijdens raceweekend in Canada
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Max Verstappen kan zijn teamgenoot Sergio Pérez een flinke dreun uitdelen tijdens de Grand Prix van Canada van aankomend weekend. Verstappen houdt er namelijk een bijzondere statistiek op na ten opzichte van zijn Mexicaanse Red Bull-collega.

Tot op heden is het Verstappen die de kwalificaties heeft gedomineerd dit seizoen. In de eerste zeven races van dit jaar stond de Nederlander op pole position en wanneer de laatste race van afgelopen seizoen wordt meegerekend - de Grand Prix van Abu Dhabi - dan heeft Verstappen zelfs acht keer achter elkaar vanaf pole position aan een race mogen beginnen.

Daarmee heeft Verstappen de records van Formule 1-legendes Ayrton Senna (drievoudig kampioen) en Alain Prost (viervoudig kampioen) geëvenaard. Senna stond namelijk acht keer achter elkaar op pole position en Prost deed het zeven keer op rij in één seizoen.

Minder weekend in Monaco

Verstappens reeks van pole positions kwam echter aan zijn einde tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. In de straten van zijn woonplaats kwam de Nederlander niet verder dan een schamele zesde plaats.

In zijn laatste vliegende ronde maakte Verstappen echter een fout en dus had een betere startpositie er mogelijk wél ingezeten. Ondanks zijn mindere kwalificatiesessie stond Verstappen in Monaco wel nog voor Red Bull-collega Sergio Pérez.

Verstappen kan Pérez een dreun geven

Wanneer Verstappen die lijn voortzet in Canada, dan kan hij wel eens heel bijzondere statistiek achter zijn naam zetten. Met een betere kwalificatie dan Pérez heeft Verstappen namelijk 26 keer (achter elkaar) voor zijn teamgenoot gestaan in de kwalificatie.

In het verleden deed Verstappen al een soortgelijk iets. Toen stond hij tussen de Grand Prix van Singapore in 2019 en de Grand Prix van Bahrein in 2021 in de kwalificatie 24 keer voor zijn toenmalige Red Bull-teamgenoot Alexander Albon. Ook moest Pérez er in 2021 al gelijk aan geloven in zijn eerste race voor Red Bull.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties