F1 Nieuws

Broeiende frustratie bij Ferrari-coureurs na raceweekend in China

Broeiende frustratie bij Ferrari-coureurs na raceweekend in China
BSR Agency
F1 Nieuws

Broeiende frustratie bij Ferrari-coureurs na raceweekend in China

Broeiende frustratie bij Ferrari-coureurs na raceweekend in China
BSR Agency

Tijdens de Sprint in China kwamen Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc bijna met elkaar in aanraking. De Monegask was hier allerminst over ts spreken, maar liet aan het einde van de dag weten dat de lucht was geklaard tussen de beide rijders. Sainz sprak zijn teamgenoot echter tegen. Ook tijdens de start van Chinese GP leken de beide coureurs het met elkaar aan de stok te hebben.

Direct na het eerste incident met zijn teamgenoot vertelde Leclerc over de boordradio dat hij graag met zijn teamgenoot zou willen spreken over wat er precies gebeurde tijdens de Sprint. Daarbij remde Sainz namelijk erg diep in bij de haarspeldbocht en raakte bijna de zijkant van Leclercs Ferrari-bolide. Volgens de Monegask was het rijgedrag van Sainz "over de limiet".

Verschillende verhalen

Na afloop van de kwalificatie was er echter een stuk mildere Leclerc te horen. "Het is allemaal in orde en het is allemaal goed. Geen problemen meer", begon Leclerc zijn verhaal in gesprek met Motorsport.com. "Ik ga niet alle details van onze discussies bekendmaken, omdat het altijd privédiscussies zijn en die ook privé moeten blijven, maar de discussies gingen goed en we zijn allemaal weer OK met elkaar."

Sainz sprak zijn teamgenoot, na een vraag over de "privédiscussies" in kwestie, tegen. "De realiteit is dat het ons niet gelukt is om erover te praten, want met dit format is het natuurlijk niet zo dat je veel tijd krijgt om met elkaar te praten. Dat zullen we vanavond waarschijnlijk wel doen", begon de man uit Madrid.

"Er is niets pikant aan. Er valt niets te zeggen of te doen", vervolgde Sainz zijn verhaal. "Ik denk dat we heel hard aan het racen waren in de sprint. We raceten ook heel hard tegen sommige andere auto's en ik klaagde niet. Het is gewoon een kwestie van zoveel mogelijk ruimte houden voor je teamgenoot, wat ik altijd zal proberen te doen en wat ik ook altijd heb gedaan in mijn carrière", aldus de Spanjaard na afloop van de kwalificatie op zaterdag.

Frustratie broeit bij Sainz

Geen 'bad blood' dus tussen de beide Ferrari-coureurs. Echter, tijdens de openingsronde van Grand Prix van China duwde Leclerc zijn teamgenoot buiten de baan in de eerste bocht. Hierdoor verloren de beide coureurs plekken aan George Russell en Nico Hülkenberg.

Wanneer Sainz door Sky Sports wordt gevraagd of Leclerc hem bij de start van de race terugpakte voor zijn actie tijdens de Sprint, geeft de Spaanse coureur een opvallend antwoord. "Ik geef liever geen commentaar. Maar het heeft ons duidelijk allebei twee posities gekost. Het heeft geen van ons beiden geholpen."

Sainz is dus duidelijk niet blij met de actie van zijn teamgenoot. Hoe denkt Leclerc zelf over zijn actie in de eerste bocht? "Ik bedoel, het is de start, het is altijd moeilijk met de banden, dus ja, zo is het", aldus de Monegask.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties