F1 Nieuws

Ferrari-baas waarschuwt Max Verstappen: 'Dan was het een andere race geweest'

Ferrari-baas waarschuwt Max Verstappen: 'Dan was het een andere race geweest'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ferrari-baas waarschuwt Max Verstappen: 'Dan was het een andere race geweest'

Ferrari-baas waarschuwt Max Verstappen: 'Dan was het een andere race geweest'
Red Bull Content Pool

Als Charles Leclerc of Carlos Sainz vanaf de eerste rij van start was gegaan in de Grand Prix van China, was de race héél anders verlopen dan nu het geval was. Dat meent Fred Vasseur, teambaas van Ferrari. Volgens de Fransman hadden zijn coureurs nu geen kans op een mooi resultaat door hun slechte kwalificatieposities op zaterdag.

Waar Sainz en Leclerc hoopvol waren op een goed resultaat in China, na twee sterke weekenden in Australië en Japan, moesten ze op zaterdag hun meerdere erkennen in Red Bull Racing, Lando Norris en Fernando Alonso. Zowel Leclerc als Sainz had tijdens de kwalificatie de snelheid niet om voor de eerste twee startrijen te vechten en voor een goed resultaat was dat wel noodzakelijk, meent Vasseur.

Na de race in China, waar Leclerc en Sainz als vierde en vijfde eindigden, meende hun teambaas dat er meer in had gezeten voor de Italiaanse renstal, als de prestaties op zaterdag beter waren geweest. Nu werd het vanaf het begin al een heel lastig verhaal voor Ferrari.

"Allereerst moesten we vanaf de zesde en zevende plaats starten, dus hadden we het beter moeten doen in de kwalificatie. Op de medium band was onze snelheid goed en hadden we een conservatieve strategie [Leclerc zat op een één-stopper], maar op de harde band was onze snelheid niet goed genoeg. Die hele stint hadden we het moeilijk. Maar alsnog gaat het dan niet om een grote achterstand, maar slechts om een tiende of anderhalve tiende. Het was moeilijk, omdat we als zesde en zevende van start gingen, dus hadden we het op zaterdag al beter moeten doen", begint Vasseur bij Formua1a.uno in Shanghai.

Had Ferrari op zaterdag beter gepresteerd, was er misschien iets moois mogelijk voor het team uit Maranello. Ze zouden dan minder in de vuile lucht gezeten hebben, waardoor ze de banden beter zouden kunnen sparen. Daarnaast zou de safety car, waar Leclerc handig gebruik van kon maken, nóg voordeliger uitpakken voor de Monegask. Volgens Vasseur was de race 'heel anders verlopen' als Ferrari vanaf de eerste startrij begonnen was.

"We zijn hard aan het pushen, dit weekend hadden we meer problemen om het maximale potentieel uit de auto te halen [dan in de vorige races, red.]. In de kwalificatie lag de eerste rij daardoor volgens mij niet binnen handbereik, anders zou het een heel andere race zijn geweest."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties