F1 Nieuws

Charles Leclerc wil Max Verstappen van de troon stoten in Monaco: 'Zou me verbazen'

Charles Leclerc wil Max Verstappen van de troon stoten in Monaco: 'Zou me verbazen'
BSR Agency
F1 Nieuws

Charles Leclerc wil Max Verstappen van de troon stoten in Monaco: 'Zou me verbazen'

Charles Leclerc wil Max Verstappen van de troon stoten in Monaco: 'Zou me verbazen'
BSR Agency

Charles Leclerc zal met niets anders tevreden zijn dan een overwinning in Monaco. De Ferrari-coureur, die dit weekend zijn thuisrace rijdt, is ervan overtuigd dat zijn SF24 mee zal kunnen doen om de zege. Tot nu toe is het trackrecord van Leclerc in Monaco niet om over naar huis te schrijven.

In Imola trad Ferrari aan met nieuwe updates op de auto. In de eerste paar vrije trainingen leek het erop dat ze sneller zouden zijn dan Red Bull en Mclaren, maar de realiteit in de race was anders. Max Verstappen pakte op de thuisbasis van Ferrari de pole én overwinning, terwijl Lando Norris tweede werd. Leclerc moest het doen met een derde plaats, wat voor Ferrari overigens wel zorgde voor het eerste podium in jaren op Imola.

Leclerc wil hegemonie doorbreken op het thuisfront 

Leclerc heeft tot nu toe nooit de wind meegehad op zijn thuisrace. Meerdere malen haalde hij de finish niet. In 2021 wist hij poleposition te pakken, maar crashte daarna zijn Ferrari-bolide waardoor hij niet aan de start kon verschijnen. In 2022 stevende hij af op de overwinning, maar door tactisch mismanagement bij Ferrari, kwam hij slechts als vierde over de finish.

In 2024 wil de Monegask hier verandering in brengen. "We zijn hier altijd competitief geweest", laat Leclerc weten aan RacingNews365. "Dus ik hoop dat het dit weekend net zo zal zijn. Het is echter nog nooit het weekend geworden dat ik wilde hebben. Daar hebben we veel aan gewerkt en we hebben ons zo goed mogelijk voorbereid. En ik hoop dat dit weekend hét weekend wordt", aldus de Monegask.

Leclerc legt de lat hoog in het prinsdom. Hij verwacht van Ferrari dat de auto mee zal doen om de pole position, wat hem ook direct favoriet zal maken voor de overwinning in de race: "Het zou mij verbazen als we hier niet mee zouden doen om de pole", gaat Leclerc verder. "We moeten ons richten op de overwinning. We hebben de afgelopen races gezien dat Red Bull, McLaren en wijzelf dicht bij elkaar zitten in de kwalificatie. En we weten hoe belangrijk de kwalificatie hier is. We moeten dus alles op alles zetten. En als we op pole staan, geeft ons dat goede kansen om de overwinning te pakken", zei Leclerc.

Momenteel staat Leclerc tweede in het kampioenschap, op grote afstand van Max Verstappen. De Monegask heeft sinds Oostenrijk in 2022 geen race meer weten te winnen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties