F1 Nieuws

Max Verstappen op zijn hoede voor concurrentie in Monaco: 'Dit zegt niks over onze kansen'

Max Verstappen op zijn hoede voor concurrentie in Monaco: 'Dit zegt niks over onze kansen'
BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen op zijn hoede voor concurrentie in Monaco: 'Dit zegt niks over onze kansen'

Max Verstappen op zijn hoede voor concurrentie in Monaco: 'Dit zegt niks over onze kansen'
BSR Agency

Max Verstappen verwacht ondanks een moeizaam weekend in Imola, gewoon weer voor de winst mee te kunnen doen in Monaco. De Nederlander had een lastige race afgelopen weekend in Italië, maar volgens hem heeft dat geen invloed op zijn kansen in het prinsendom.

Verstappen kende alles behalve een vlekkeloos weekend in Imola. De vrije trainingen verliepen moeizaam, waarin zijn RB20 constant rechtdoor schoot, onderstuur had en zijn banden vrat in de lange runs. Uiteraard was de Nederlander na de trainingen niet te spreken over zijn auto. Tóch wist Verstappen bewonderenswaardig zijn zevende pole van het seizoen te pakken.

Maar ook in de race verliep het niet van een leien dakje. De laatste tien rondes zakten zijn banden in en ook zijn batterij liep op zijn eind. Mclaren-coureur Lando Norris liep bijna een seconde per ronde in, maar uiteindelijk wist Verstappen tóch de winst naar zich toe te trekken. Op slechts 0.725 seconden werd Norris tweede.

Monaco 

Na zijn overwinning op Imola was Verstappen optimistisch over zijn kansen in Monaco aankomend weekend, al is hij ook op zijn hoede voor de concurrentie. De drievoudig-wereldkampioen laat weten dat de problemen op Imola niet direct zullen zorgen dat hij ook in Monaco problemen heeft, maar zijn overwinning zorgt ook niet direct dat hij zonder zorgen naar Monte Carlo is afgereisd.

"Dit [de overwinning in Imola, red.] zegt helemaal niets over onze kansen daar, want Monaco is weer een heel ander circuit", zei Verstappen. "We zien nu dat het allemaal dicht bij elkaar ligt en ik denk dat ik bijvoorbeeld meer snelheid had op de mediums dan op de hards. Aan het einde van de dag finishten we precies in dezelfde volgorde als waar we de race mee begonnen", aldus de Nederlander.

Monaco is zonder enige twijfel het meest uitdagende stratencircuit op de kalender. Ook Verstappen geeft toe dat hij zich geen fouten mag permitteren in de straten van het belastingparadijs. "Monaco is altijd heel erg hectisch, en je moet ieder aspect van de kwalificatie perfect uitvoeren om daar een goede ronde neer te kunnen zetten. Het is daar echt heel erg lastig om de banden goed te laten werken, dus in dat opzicht is het een speciaal circuit", laat Verstappen weten.

Verstappen wist twee keer eerder in Monaco te zegevieren. In 2021 en 2023 kwam de Limburger als eerste over de streep. Maar hij heeft er ongetwijfeld ook een van zijn hardste crashes meegemaakt. In 2015 reed hij met zijn Toro Rosso-bolide achterin de auto van Romain Grosjean, waarna hij hard in de bandenstapel belandde. Aankomend weekend kan hij zijn achtste pole in de eerste acht races van het seizoen bemachtigen, wat een nieuw record zal zijn. Mocht dat lukken, zou hij negen poles op rij hebben behaald - Abu Dhabi 2023 meegerekend - waarmee hij het record van Ayrton Senna officieel zou verbeteren.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties