F1 Nieuws

Christian Horner geeft reden voor mindere race Sergio Pérez in Australië

Christian Horner geeft reden voor mindere race Sergio Pérez in Australië
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner geeft reden voor mindere race Sergio Pérez in Australië

Christian Horner geeft reden voor mindere race Sergio Pérez in Australië
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft voor de camera van Sky Sports laten weten waardoor Sergio Pérez een vrij anonieme race reed in Australië. De Mexicaan begon vanaf de zesde plek aan de race na een grid penalty van drie plekken te hebben gekregen voor een vergrijp in de kwalificatie, maar wist dus maar een plekje vooruit te komen.

Op vrijdag waren Max Verstappen en teamgenoot Pérez allerminst in hun sas met de RB20. Een dag later was dat euvel echter verholpen en wist Verstappen pole position te trainen. Pérez sloot aan op de derde stek. De Red Bull-bolide beschikte in de kwalificatie dus wel over genoeg snelheid om de concurrentie voor te blijven, maar tijdens de race bleek daar weinig meer van over te zijn.

Mindere race Red Bull

Verstappen moest de strijd namelijk staken nadat hij oud-teamgenoot Carlos Sainz aan zich voorbij had laten gaan. De Nederlander viel uiteindelijk uit met een probleem aan zijn rechter achterrem. Volgens Verstappen voelde het alsof hij reed "met de handrem erop". Voor Pérez verliep zijn race niet veel beter, aangezien hij het grootste gedeelte van de race anoniem rondreed op de vijfde stek.

"Niet van bewust"

Voor de camera van het Britse Sky Sports geeft teambaas Horner nu de reden voor de mindere race van Pérez.

"Hij is zich er waarschijnlijk niet van bewust, maar hij liep wat schade op zodra hij Fernando passeerde. Hij verloor een aanzienlijke hoeveelheid downforce van de bodem van de auto. Zodra je dat hebt, wordt je bandenslijtage alleen maar erger en dat was niet goed aan het einde van de stint. Het was een ongebruikelijke traktatie voor onze auto, dus dat moeten we begrijpen," aldus Horner, die het enigszins opneemt voor de Mexicaanse coureur.

Druk op Pérez

De uitvalbeurt van Verstappen heeft aangetoond dat de RB20 niet bij iedere coureur een snelle auto kan zijn. Het is niet duidelijk of Verstappen de snelheid had om Sainz achter zich te houden als hij niet was uitgevallen, maar het is moeilijk in te denken dat de Nederlander, gezien zijn snelheid van tijdens de kwalificatie, zou zijn teruggezakt tot de vijfde stek.

Voor Pérez was zijn vijfde stek voor nu geen probleem, aangezien zijn grootste concurrent voor het Red Bull-zitje in 2025, Daniel Ricciardo, een mindere race kende. Hij kwam als twaalfde over de streep. Racewinnaar Carlos Sainz heeft zich echter in de kijker gespeeld bij Red Bull voor 2025. De Spanjaard heeft in Melbourne namelijk laten zien over puike 'racecraft' te beschikken, zelfs na een operatie aan zijn blinde darm.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties