F1 Nieuws

De reden dat Max Verstappen uitviel tijdens GP Australië

De reden dat Max Verstappen uitviel tijdens GP Australië
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

De reden dat Max Verstappen uitviel tijdens GP Australië

De reden dat Max Verstappen uitviel tijdens GP Australië
Red Bull Content Pool

Max Verstappen moest in Australië toezien hoe Carlos Sainz de Grand Prix op het Albert Park Circuit op zijn naam wist te schrijven, nadat de Nederlander aan het begin van de race uitviel. Een probleem met de remmen van Verstappen zorgde ervoor dat hij na 43 races op rij in de punten, nu een DNF achter zijn naam kreeg.

Na de uitvalbeurt van Verstappen meldde de drievoudig wereldkampioen zich voor de camera van Viaplay, om zich uit te laten over de reden van zijn DNF in Melbourne. Volgens Verstappen merkte hij direct bij de start al dat er wat mis was aan zijn RB20 en de Limburger denkt dan ook dat zijn team ergens een foutje heeft gemaakt in het opzetten van de auto voor de race in Australië.

"Ik denk dat er vanaf de start al iets fout is gegaan", merkte Verstappen op bij de streamingdienst. "We konden in de data zien dat de rem rechtsachter niet afkoelde. Normaliter wordt een rem natuurlijk warm als je remt, maar daarna hoort die weer af te koelen. Maar we zagen dat dat niet meer gebeurde."

Dat is ook de reden dat Verstappen in de tweede ronde van de race werd ingehaald door Carlos Sainz. De reden dat Sainz zo dicht achter de Red Bull van Max kon zitten, was wegens het probleem met zijn remmen. Dat zorgde er namelijk voor dat hij in de derde bocht doorschoof en veel tijd verloor ten opzichte van zijn voormalig teamgenoot.

"Toen ik remde in bocht drie voelde het alsof de rem vastzat, daarom brak de auto ook zo uit. In de eerste ronde zijn de remmen nog koud, maar we merkten toen al dat er één rem niet meer afkoelde. Die bleef maar stijgen in temperatuur en [na dat foutje] pikte ik het momentum weer op, maar toen brak de auto weer uit. Toen was het duidelijk dat er was mis was", gaat Max verder.

Bij het Britse Sky Sports zei hij: "Het was alsof ik vanaf de start met de handrem erop reed."

Red Bull gaat onderzoek doen

Nadat Verstappen eerder dit weekend al een nieuwe motor kreeg van Red Bull Racing, zal hij ook nieuwe remmen op zijn auto moeten plaatsen. In de fabriek in Milton Keynes gaat het team nu onderzoek doen naar hoe dit is kunnen gebeuren.

"We gaan het nu checken, om te kijken waar dit vandaan komt. Het blijft natuurlijk een mechanische sport, maar dit is wel balen. Al denk ik wel dat er weer een kans komt om te winnen", zo sloot Max af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties