F1 Nieuws

Christian Horner haalt uit naar collega's: 'Dat is wat er is gebeurd'

Christian Horner haalt uit naar collega's: 'Dat is wat er is gebeurd'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner haalt uit naar collega's: 'Dat is wat er is gebeurd'

Christian Horner haalt uit naar collega's: 'Dat is wat er is gebeurd'
Red Bull Content Pool

Christian Horner heeft uitgehaald naar zijn collega-teambazen en in het bijzonder naar Zak Brown en Toto Wolff. De bazen van McLaren en Mercedes hebben de laatste tijd 'gebruik' gemaakt van de situatie van Horner, die werd onderzocht door Red Bull GmbH, nadat er een medewerkster van het raceteam uit Milton Keynes een klacht had ingediend.

In december meldde een medewerkster van Red Bull Racing zich op het hoofdkantoor van Red Bull GmbH met de beschuldiging dat Horner seksueel grensoverschrijdend gedrag had vertoond. Het Oostenrijkse bedrijf startte direct een groot onderzoek en deze werd één dag voor de start van het F1-seizoen afgerond. Een onafhankelijke advocaat pleitte Horner vrij van alle beschuldigingen en de Brit mocht zijn positie behouden bij het team.

Er hebben zich sindsdien een aantal incidenten voorgedaan binnen Red Bull, waaronder de uitval van Jos Verstappen in de media - die hard uithaalde naar Christian Horner. Maar volgens Horner zijn een aantal teambazen van de concurrenten ook verantwoordelijk voor de hele mediastorm, waar zowel hij als zijn vrouw en kinderen de dupe van zijn geworden. De baas van Max Verstappen meent dat er een aantal collega's zijn die hebben proberen te profiteren van deze situatie.

In het bijzonder kijkt Horner daarin naar Toto Wolff en Zak Brown, al worden zij niet bij naam genoemd. De bazen van respectievelijk Mercedes en McLaren hebben zich openlijk uitgelaten over het onderzoek naar Horner. Horner is van mening dat dit jammer genoeg onderdeel is van de Formule 1.

"Wat er daarna is gebeurd, is dat anderen er hun voordeel mee hebben willen doen. Helaas is Formule 1 een competitieve business en er zijn duidelijk partijen geweest die ervan wilden profiteren. Dat is misschien de minder mooie kant van onze industrie", zegt Horner in Saoedi-Arabië.

Onderzoek professioneel afgerond

Maar ook al hebben Brown en Wolff wat te zeggen over het onderzoek naar Horner, trekt de Brit zich daar weinig van aan. Volgens hem is het onderzoek op een professionele manier afgerond en heeft Red Bull GmbH geen middel onbeproefd gelaten.

"Het is duidelijk dat er ontzettend veel aandacht aan is besteed. We moeten daarvoor terug naar de basis: er is een klacht ingediend. Het is volledig onderzocht en afgewezen en van daaruit gaan we verder. Ik denk dat er ontzettend veel van gemaakt is. Het is op de meest professionele manier afgehandeld door de groep, niet door Red Bull Racing, maar door de eigenaren van Red Bull Racing, Red Bull GmbH", maakt Horner duidelijk.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties