F1 Nieuws

Christian Horner heeft goed nieuws voor Max Verstappen en voorspelt comeback Red Bull

Christian Horner heeft goed nieuws voor Max Verstappen en voorspelt comeback Red Bull
BSR Agency
F1 Nieuws

Christian Horner heeft goed nieuws voor Max Verstappen en voorspelt comeback Red Bull

Christian Horner heeft goed nieuws voor Max Verstappen en voorspelt comeback Red Bull
BSR Agency

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft relativerend gereageerd op het slechte weekend van Red Bull in Monaco. In het prinsdom wist Max Verstappen niet verder te komen dan een zesde plaats en voor Sergio Pérez duurde de race slechts één bocht, waarna hij uit zijn auto kon stappen, door een heftige crash met Kevin Magnussen. Volgens Horner is er echter geen reden tot paniek.

De afgelopen drie races is gebleken dat Red Bull niet meer de dominantie bezit, die ze in 2023 wél hadden. In Miami ging Lando Norris ervandoor met zijn eerste overwinning, in Imola won Verstappen met de hakken over de sloot en in Monaco was Red Bull nergens te bekennen. Charles Leclerc won zijn thuisrace, voor Oscar Piastri en Carlos Sainz.

Ook Horner ziet dat de concurrentie zich gemengd heeft met Red Bull en moet erkennen dat de voorsprong zo goed als verdampt is: "Ik denk dat McLaren een flinke stap heeft gezet. En ik denk dat de stap van Ferrari wat subtieler was. Dus laten we het de komende twee á drie races maar eens aanzien", zei Horner na afloop van de race in Monaco.

Horner blijft vertrouwen houden

Horner blijft daarentegen wel realistisch en schetst dat de RB20 niet ligt op een stratencircuit als Monaco. De aankomende races in onder andere Canada, Spanje en Oostenrijk verwacht hij dat Red Bull sterker zal zijn. "We komen nu in het middengedeelte van het kampioenschap. Dus laten we het zien in Montreal, Barcelona, Oostenrijk, Silverstone. Laten we op de komende circuits zien hoe zich alles ontvouwt. Het is een marathon, geen sprint. Natuurlijk, we hadden een pittig weekend verwacht. De kwalificatie was moeilijk en dat bepaalde toch hoe de race zondag verliep", aldus de teambaas van Red Bull.

Horner denkt niet dat Red Bull een stap terug heeft gedaan. De Brit gaat er eerder vanuit dat de concurrentie juist een stap vooruit heeft gezet. De komende circuits zullen meer hoge snelheidsbochten hebben, daarom verwacht Horner een comeback van Red Bull. "Wij nemen niets als een vanzelfsprekendheid aan. Maar ik denk dat die circuits beter passen bij de kracht van de auto. Ik bedoel, onze auto won vijf races, behaalde een tweede plaats in Miami en we wonnen twee sprintraces. Het is dus niet zo dat de auto van een goede auto in een slechte auto is veranderd. Het is alleen zo dat op dit circuit onze sterke punten niet worden benut. We moeten begrijpen wat de zwakke punten zijn en hoe we ze kunnen aanpakken."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties