F1 Nieuws

Helmut Marko onthult grote gevolgen voor Sergio Pérez na GP Monaco

Helmut Marko onthult grote gevolgen voor Sergio Pérez na GP Monaco
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko onthult grote gevolgen voor Sergio Pérez na GP Monaco

Helmut Marko onthult grote gevolgen voor Sergio Pérez na GP Monaco
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez heeft heel wat schade opgelopen na zijn gigantische crash met Kevin Magnussen tijdens de Grand Prix van Monaco. Van de RB20 van Pérez was niet veel meer over nadat hij meerdere keren tegen de vangrails was aan geklapt. Dr Helmut Marko heeft inmiddels gereageerd op het incident.

De FIA besloot niemand te bestraffen nadat iedereen ongedeerd uit de auto was gestapt. Volgens de stewards was het een race incident. Iets wat Dr Marko moeilijk kan begrijpen. De Oostenrijker is van mening dat Magnussen dit ongeluk had kunnen voorkomen. Als Magnussen een straf had gekregen, was hij waarschijnlijk de volgende race (Canada) geschorst vanwege teveel penaltypunten.

"Dit kost ons ongeveer twee tot drie miljoen en met de budget cap is dat natuurlijk een grote handicap", laat Marko weten aan Sky Deutschland. "Het was weer een crash waar Magnussen bij betrokken was. Godzijdank is het goed afgelopen, maar het was een kritische situatie. Ik was wel verrast hoe snel de stewards de zaak hebben afgedaan. Dit zijn beslissingen die je nauwelijks kan beïnvloeden, maar het was gewoon gevaarlijk", aldus de adviseur van Red Bull.

Lange tijd lag de race stil, nadat de rode vlag was getrokken door de vele incidenten in de eerste ronde. Doordat de RB20 van Pérez meerdere keren tegen de muren crashte, was er veel schade aan de vangrails. De race lag daardoor een lange tijd stil.

Voor Pérez was het een slecht moment om een DNF te pakken. Door de derde plaats van Carlos Sainz en de vierde plaats van Lando Norris, is de Mexicaan ingehaald in het klassement en staat hij slechts vijfde. Zijn teamgenoot Max Verstappen gaat nog steeds aan de leiding. Momenteel is Pérez in onderhandeling met Red Bull voor een nieuw contract. Marko gaf onlangs aan dat hij in een goede positie zit om bij Red Bull bij te tekenen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties