F1 Nieuws

Christian Horner hint naar mogelijke ontwikkelingsproblemen Red Bull

Christian Horner hint naar mogelijke ontwikkelingsproblemen Red Bull
BSR Agency
F1 Nieuws

Christian Horner hint naar mogelijke ontwikkelingsproblemen Red Bull

Christian Horner hint naar mogelijke ontwikkelingsproblemen Red Bull
BSR Agency

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft een lastig weekend achter de rug. Tijdens de Grand Prix van Monaco zag hij Max Verstappen slechts als zesde finishen en Sergio Pérez een keiharde crash maken. Na afloop kwam Horner met een opmerkelijke verklaring.

Voor Red Bull was het een weekend om heel snel te vergeten. De laagdrempelige verwachtingen die Dr Helmut Marko voorafgaand aan Monaco schepte, bleken allemaal uit te komen. Tijdens de vrije trainingen was iedereen getuige van een klagende Verstappen, die vervolgens niet verder kwam dan een zesde plaats in de kwalificatie. Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez maakte het drama-weekend compleet door zich als 18e te kwalificeren en in de race een keiharde crash te maken met Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg. Dit grapje zal Red Bull naar verluidt twee á drie miljoen euro kosten. Dit heeft een gigantische impact op het budgetplafond van de Oostenrijkse renstal.

Horner wijst naar Visa Cash App RB

Na de race reageerde Horner een klein beetje gefrustreerd. Hoe kan het zo zijn dat Red Bull het erg lastig heeft op de kerbs en hobbels, terwijl zusterteam Visa Cash App RB daar geen moeite heeft. Dat team gebruikt immers dezelfde vering als Red Bull deed in 2023. Is er in de ontwikkeling van de RB20 wat misgegaan?

"Er zal nu heel veel aandacht gaan naar de vraag waarom we deze problemen hebben gehad? Waarom worstelt de auto op de kerbs?", zo klonk Horner na de race tegenover Motorsport.com. "De VCARB-auto rijdt met onze vering van vorig jaar en leek niet dezelfde problemen te hebben. We moeten dus begrijpen of het iets is dat we hebben geïntroduceerd", aldus de teambaas van Red Bull.

Het lijkt erop dat de RB20 op hobbelige circuits, minder goed tot zijn recht komt. Ook Horner heeft dat gezien. "Allereerst is het begrijpen wat het probleem is, dus zodra we dat hebben gedaan, kun je kijken wat de relevante oplossing is. We hebben het vorig jaar ook in Singapore gezien. Dus daar hebben we nog een voorbeeld van gehad. We weten dat dit een deel van de auto is waar we aan moeten werken", zei Horner na afloop.

Red Bull staat nog wel bovenaan bij de constructeurs. Momenteel heeft de Oostenrijkse renstal nog een voorsprong op Ferrari, dat door de winst van Charles Leclerc en de derde plaats van Carlos Sain, aanzienlijk is ingelopen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties