F1 Nieuws

Christian Horner komt met reactie na 'uitgelekte WhatsApp-gesprekken'

Christian Horner komt met reactie na 'uitgelekte WhatsApp-gesprekken'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner komt met reactie na 'uitgelekte WhatsApp-gesprekken'

Christian Horner komt met reactie na 'uitgelekte WhatsApp-gesprekken'
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft zojuist gereageerd op de vermeende gelekte WhatsApp-gesprekken tussen hem en de medewerkster van Red Bull Racing die een klacht tegen hem indiende voor (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.

Enkele weken terug liet het hoofdkantoor van Red Bull weten dat er een intern onderzoek naar Horner was ingesteld na een klacht van grensoverschrijdend gedrag. Ondanks het onderzoek bleef Horner gewoon aan als teambaas van de Oostenrijkse formatie. Zo was Horner gewoon aanwezig bij de shakedown en presentatie van de RB20 en was hij ook te zien in de paddock van Bahrein tijdens de Formule 1-testdagen.

Ook voor het eerste raceweekend van het nieuwe Formule 1-seizoen was Horner gewoon aanwezig in de paddock van Bahrein. Eerder deze week werd duidelijk waarom: Horner was namelijk vrijgesproken in het onafhankelijke onderzoek van de Red Bull-top. Vervolgens werd ook duidelijk dat de Brit gewoon aan zou blijven als de teambaas van Red Bull Racing.

Bom barst in F1-paddock

Nadat bekend werd dat Horner was vrijgesproken in het interne onderzoek leek de rust te zijn wedergekeerd bij Red Bull Racing. Niets blijkt echter minder waar, want na een X-bericht van AP-journalist Jenna Fryer ontplofte de Formule 1-paddock.

Zij, samen met andere journalisten, liet namelijk weten dat er een Google Drive-document was verstuurd (vanaf een anoniem e-mailadres) naar Formule 1-kopstukken, teambazen en honderden journalisten. In het document zou bewijs in de vorm van foto's en video's staan waarmee het grensoverschrijdende gedrag van Horner, waarvoor hij dus is vrijgesproken, kan worden aangetoond.

"Geen reactie"

Inmiddels heeft Horner gereageerd op het gelekte document. "Ik geef geen commentaar op anonieme speculaties, maar ik herhaal dat ik de beschuldigingen altijd heb ontkend. Ik heb de integriteit van het onafhankelijke onderzoek gerespecteerd en heb bij elke stap volledig meegewerkt. Het was een grondig en eerlijk onderzoek, uitgevoerd door een onafhankelijke gespecialiseerde advocaat en het is afgerond met het verwerpen van de ingediende klacht. Ik blijf me volledig richten op de start van het seizoen", aldus Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties