F1 Nieuws

Christian Horner legt vinger op de zere plek: 'Dan werkt niks meer'

Christian Horner legt vinger op de zere plek: 'Dan werkt niks meer'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner legt vinger op de zere plek: 'Dan werkt niks meer'

Christian Horner legt vinger op de zere plek: 'Dan werkt niks meer'
Red Bull Content Pool

Voor Red Bull Racing was het Grand Prix-weekend in Singapore er een om snel te vergeten. Het team wist hiervoor vijftien overwinningen op rij te behalen, maar op het Marina Bay Street Circuit ging het mis voor het Oostenrijkse team.

Max Verstappen kwam in de race niet verder dan een vijfde plaats, terwijl Sergio Pérez genoegen moest nemen met een achtste plek. Dit was nog een goed resultaat, aangezien het Red Bull-duo twintig ronden voor het einde van de GP terug te vinden waren op de vijftiende en zeventiende plaats.

Het gehele weekend in Singapore was gewoonweg slecht te noemen, waarbij de RB19 vanaf de eerste minuten in de eerste vrije training niet aanvoelde als de auto die Max Verstappen de rest van het jaar gewend was. Volgens Christian Horner was het een opeenstapeling van problemen wat ervoor heeft gezorgd dat Verstappen en Pérez kansloos waren voor een goed resultaat.

"Ik denk dat we de problemen in de race veel beter begonnen te begrijpen en de snelheid van de auto keerde terug naar het niveau dat we hadden verwacht. Voordat we hierheen kwamen hadden we verwacht dat de concurrentie wat dichterbij zou zijn, dus het verbaasde ons dat we zoveel achterstand hadden op vrijdag", begint Horner.

Auto niet in het juiste 'window'

Red Bull Racing kreeg de RB19, wat tot nu toe de dominante auto was dit seizoen, niet in het juiste window, waardoor die niet naar behoren werkte. Daardoor kwamen ook de banden niet op de juiste temperatuur en werd het een lastig verhaal dit weekend.

Wel vindt Horner het positief dat Verstappen in het tweede deel van de race erg snel was op de medium band. Dat geeft een goed gevoel richting de Grand Prix van Japan, volgend weekend.

"Ik denk dat we de auto gewoon niet in het juiste window kregen, zeker niet over één ronde. Als dat gebeurt, voelen de banden ook verschrikkelijk en dan werkt niks meer. Dus ik denk dat we het in de race goed gedaan hebben. Vooral in de laatste stint zagen we dat Max heel, heel sterk was", aldus Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties