F1 Nieuws

Christian Horner maakt verhoudingen duidelijk: 'Max is onderdeel van het team, ik leid dit team'

Christian Horner maakt verhoudingen duidelijk: 'Max is onderdeel van het team, ik leid dit team'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner maakt verhoudingen duidelijk: 'Max is onderdeel van het team, ik leid dit team'

Christian Horner maakt verhoudingen duidelijk: 'Max is onderdeel van het team, ik leid dit team'
Red Bull Content Pool

Volgens Christian Horner is er geen twijfel mogelijk: iedereen heeft een belangrijke functie binnen Red Bull Racing en is daarmee onmisbaar. Dat laat de Brit weten nadat Jos Verstappen afgelopen weekend wederom duidelijk heeft gemaakt dat Horner moet vertrekken bij het Oostenrijkse team. Het is de tweede keer dat de vader van Max zich zo uitlaat over de teambaas van Red Bull Racing.

In Bahrein ging Jos Verstappen voor het eerst in op zijn relatie met Christian Horner, waarin de Nederlander duidelijk maakte dat het voor hem klaar was met de Red Bull Racing-CEO. Als Horner niet zou vertrekken bij het team, zou dat funest kunnen zijn. Een week later, tijdens het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië, was Jos niet aanwezig op het circuit, maar liet hij vanuit België nogmaals weten wat hij er precies van dacht.

Op de donderdag in Jeddah zat Horner in de persconferentie voor teambazen, waarin hij aangaf dat hij hoopte dat er een streep onder het hele verhaal gezet kon worden en iedereen weer zijn werk kon oppakken binnen het team. Volgens de vader van Max Verstappen was dat onmogelijk, omdat er al teveel gebeurd was. De voormalig Formule 1-coureur liet weten dat de vrouw die Horner in december beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag, naar buiten moest komen met haar verhaal, zodat Horner wel moest vertrekken.

"Ik denk dat het daar nu een beetje te laat voor is", zei Verstappen over het feit dat Horner er een 'streep onder wilde zetten'. "Als hij dat wil, prima, maar ik denk niet dat het mogelijk is. Ik wil er niet te veel meer over zeggen, want dat zal problemen opleveren. Red Bull lijkt te weten wat ze met haar [de aanklaagster van Horner] doen, we zullen zien. Maar ik denk dat het aan haar is om naar buiten te komen en te zien wat er dan gebeurt."

Horner reageert

Tegenover Sky Sports F1 liet Horner in Saoedi-Arabië weten dat hij uiteraard mee heeft gekregen dat de vader van zijn stercoureur wederom heeft uitgesproken dat hij zou moeten vertrekken als CEO en teambaas van Red Bull Racing. Maar dat is Horner geenszins van plan. Hij is van mening dat hij - net als Max - zeer belangrijk is voor het team.

"Er zijn geruchten en ik ben me bewust van wat er gezegd is. Max is een belangrijk onderdeel van dit team. Hij is onze coureur en doet zijn werk goed en als teambaas en CEO ben ik verantwoordelijk voor het runnen en functioneren van dit team. Iedereen moet zijn deel doen. Max doet zijn deel en alle anderen doen hun werk", begint Horner.

Dat hij nog altijd onderdeel is van de renstal zou volgens Verstappen Senior schadelijk zijn, maar dat ziet Horner totaal niet zo. Met hem erbij is Red Bull nog altijd het 'grootste team ter wereld'. "Red Bull Racing is het meest gevolgde sportteam ter wereld. We hebben een ongelooflijk team dat het geweldig doet."

Verhoudingen verduidelijkt

En op het einde van het gesprek lijkt Horner nogmaals duidelijk te willen maken hoe de verhoudingen in het team zijn. Max Verstappen had eerder gezegd dat hij loyaal is aan Helmut Marko en zou vertrekken als Marko niet meer in het team zit, maar aan de woorden van Horner is te lezen dat niet Marko, maar hijzelf de belangrijkste werknemer is.

"Max maakt deel uit van het team, Helmut maakt deel uit van het team en ik leid dit team. Iedereen heeft er een sleutelrol in, en zo is het nou eenmaal."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties