F1 Nieuws

Jos Verstappen onthult reden voor ruzie met Christian Horner: 'Dat zei hij tegen mij'

Jos Verstappen onthult reden voor ruzie met Christian Horner: 'Dat zei hij tegen mij'
BSR Agency
F1 Nieuws

Jos Verstappen onthult reden voor ruzie met Christian Horner: 'Dat zei hij tegen mij'

Jos Verstappen onthult reden voor ruzie met Christian Horner: 'Dat zei hij tegen mij'
BSR Agency

Net als tijdens de Grand Prix van Bahrein heeft Jos Verstappen uitgehaald naar Red Bull Racing-CEO en teambaas Christian Horner. Volgens de voormalig Formule 1-coureur en vader van drievoudig wereldkampioen Max Verstappen kan Horner niet langer in zijn positie blijven als leider van het Oostenrijkse raceteam. Maar Jos vreest dat Horner alsnog aanblijft, wegens de steun vanuit Thailand.

De vader van Max is niet aanwezig in Jeddah voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië, maar dat betekent niet dat hij zich niet uit kan laten over de situatie binnen het team van Red Bull. Volgens de voormalig F1-coureur is het een keer klaar met de fratsen van Christian Horner, die steeds meer macht naar zichzelf toe wil trekken. Horner is van plan om Helmut Marko weg te sturen bij Red Bull Racing, maar als dat gebeurt zal ook Max Verstappen de renstal verlaten.

Het lijkt erop alsof Horner dat wil voorkomen, maar het is nog maar de vraag of dat nog mogelijk is. Een nieuw interview van Jos Verstappen met de Daily Mail toont aan dat de relatie tussen Horner en de familie Verstappen verre van perfect is. De Limburger geeft allereerst aan dat hij meeleeft met de vrouw die Horner beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag en nu geschorst is door Red Bull.

"Ik voel mee met die vrouw, met alles wat ze heeft meegemaakt, maar we zullen zien wat er gebeurt", begint Jos tegen de Britse tabloid. Op de vraag of hij denkt dat Horner een 'streep onder de situatie kan zetten', zoals de teambaas graag zou willen, zegt Verstappen Senior dat dat hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk is.

"Ik denk dat het daar nu een beetje te laat voor is. Als hij dat wil, prima, maar ik denk niet dat het mogelijk is. Ik wil er niet te veel meer over zeggen, want dat zal problemen opleveren. Red Bull lijkt te weten wat ze met haar [de aanklaagster van Horner] doen, we zullen zien. Maar ik denk dat het aan haar is om naar buiten te komen en te zien wat er dan gebeurt."

De vader van Max Verstappen, die geliefd is binnen Red Bull, voegde toe dat hij denkt dat Horner blijft zitten. Het lijkt de kans voor een vertrek van Marko en Max te vergroten: "Ik denk dat het te laat is voor Christian om te zeggen 'laat me met rust', maar hij heeft de steun van de Thaise eigenaar dus ik denk dat hij de rest van het seizoen blijft."

Verstappen onthult reden om ruzie met Horner

Tijdens het Grand Prix-weekend in Bahrein hebben Jos en Horner een flinke woordenwisseling gehad, waar zelfs beelden van zijn. Maar volgens Jos zijn die beelden niet van de ruzie. Dat was slechts een normaal gesprek tussen hem en de teambaas van Max Verstappen, waarin Horner duidelijk maakte dat hij alles zou doen voor Max. Toch betekent dat niet dat er niet daadwerkelijk ruzie is geweest. Jos maakt duidelijk dat dat er zeker is geweest, maar niet voor het oog van journalisten.

De Nederlander onthult wat hij zei tegen Horner in die woordenwisseling: "Ik zei dat het slecht zou zijn als hij zou blijven, het is echt niet goed voor het team, deze hele situatie." Als hem gezegd wordt dat er beelden zijn van de ruzie, lacht Jos: "Dat was eerder, op vrijdag, voor de race. Hij zei toen tegen me: 'Vertrouw je me? Ik zal alles doen voor je zoon' en we praatten met onze handen, maar we hadden geen ruzie. Maar vrijdag hadden we wel ruzie op kantoor en ik liep kwaad naar buiten. Later kwam hij in de trailer naar me toe en zei: 'Gefeliciteerd, goede race'."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties