F1 Nieuws

Christian Horner over Verstappens race in China: 'Dat is onmenselijk'

Christian Horner over Verstappens race in China: 'Dat is onmenselijk'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner over Verstappens race in China: 'Dat is onmenselijk'

Christian Horner over Verstappens race in China: 'Dat is onmenselijk'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft de Grand Prix van China op zeer dominante wijze weten te winnen. De Nederlander wist ondanks twee safety cars met meer dan dertien en een halve seconde als eerste de streep te komen. Red Bull-teambaas Christian Horner komt dan ook superlatieven tekort wanneer hij wordt gevraagd naar de race van de 26-jarige Limburger.

Na aan afwezigheid van vijf jaar werd er dit weekend weer geracet in China. Gezien het feit dat de Formule 1-karavaan zo lang niet neerstreek in China én er compleet nieuwe auto's zijn sinds de laatste Formule 1-race in China, beloofde het raceweekend er eentje te worden vol verrassingen.

De teams en coureurs hadden immers geen data om op terug te vallen en ook hadden er veel rijders nog nooit een ronde gereden op het Shanghai International Circuit.

Een groot vraagteken

Ook Verstappen zag voorafgaand aan het raceweekend in dat het wel eens een heel moeilijk raceweekend zou kunnen worden.

"Ik denk dat het Sprint-weekend over het algemeen altijd wat vraagtekens en een beetje meer chaos met zich meebrengt, wat denk ik op een bepaalde manier goed is voor de Formule 1. Van mijn kant is het op dit moment nog vrij onbekend, we hebben hier nog niet gereden met deze nieuwe auto's, dus ik weet niet echt hoe we hier gaan presteren. Maar de tijd zal het leren, ik maak me er niet al te veel zorgen over", zo vertelde de Red Bull-coureur.

Onmenselijk

Verstappen wist de race van zondag met een voorsprong van meer dan dertien seconden te winnen. Op zaterdag won de Limburger de Sprint met een voorsprong van dertien seconden. Ondanks de eerdere twijfel bij de Nederlander heeft hij dus opnieuw zijn stempel gedrukt op een Formule 1-raceweekend.

Ook teambaas Horner zag Verstappen excelleren in China. "Max is het hele weekend al fantastisch in vorm. Hij zit momenteel op een andere planeet, zijn vorm is absoluut fantastisch. Het is bijna onmenselijk waartoe hij in staat is. In feite schrijft hij geschiedenis", aldus de Britse teambaas na afloop van de Grand Prix van China.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties