F1 Nieuws

Christian Horner reageert op het onthulde geheim van Red Bull door Sergio Pérez

Christian Horner reageert op het onthulde geheim van Red Bull door Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner reageert op het onthulde geheim van Red Bull door Sergio Pérez

Christian Horner reageert op het onthulde geheim van Red Bull door Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez crashte tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco, waarna zijn gestrande Red Bull door een kraan moest worden weggetakeld. Omdat het allemaal zo krap is in Monaco werd de RB19 van Pérez door de lucht vervoerd en konden alle concurrenten van Red Bull goed kijken naar de vloer van de Red Bull.

De huidige generatie Formule 1-auto's halen ongeveer 60% van de totale performance uit de vloer, waardoor deze wordt gezien als het belangrijkste onderdeel van de bolide. Het is gelijk ook het meest geheime onderdeel, omdat deze bijna nooit te zien is.

Andrew Shovlin, performance engineer van Mercedes, liet na de kwalificatie weten dat Red Bull erg kwaad zou zijn om de actie van Pérez. Door zijn crash konden alle teams foto's maken van de vloer van de RB19 en daar hun voordeel uit halen.

Ik vermoed dat ze kwader zijn om het feit dat hun auto in de lucht heeft gehangen dan dat wij dat zijn. Om eerlijk te zijn, met de huidige reglementen, is het belangrijkste onderdeel het deel wat je normaliter niet ziet. Dus de andere teams zullen echt in deze foto's gaan duiken. Monaco is een geweldige kans om zo'n foto te kunnen maken

Andrew Shovlin over het onthulde geheim van Red Bull bij Motorsport

Christian Horner reageert

Als RN365 Christian Horner vraagt naar zijn mening over het feit dat de vloer van de RB19 gefotografeerd is, laat de Brit weten dat hij zich daar niet zo druk over kan maken. Volgens Horner is de onderkant van de Red Bull al vaker gefotografeerd, omdat alle teams spionnen inzetten om elkaars geheimen te onthullen.

"Alle teams hebben al een keer alles gedeeld, iedereen heeft op een bepaald moment in de lucht gehangen. Dat is voor iedereen hetzelfde", begint Horner. De Red Bull-baas kan daarna een grap kan maken over de situatie: "Het is erg onbeleefd om onder de rokjes van mensen te kijken."

"Zulke foto's worden overal rondom de paddock genomen. Ze (de auto's) komen in busjes aan en daarna werkt men eraan met de luiken omhoog. Ieder team heeft spionnen in dienst om foto's van andere auto's te maken als ze uit elkaar liggen. Dat is normaal, dus ik denk niet dat dit de eerste keer was dat onze vloer op de gevoelige plaat is gelegd", aldus Horner.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties