F1 Nieuws

Christian Horner ziet problemen voor Red Bull na wanprestaties Sergio Pérez

Christian Horner ziet problemen voor Red Bull na wanprestaties Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner ziet problemen voor Red Bull na wanprestaties Sergio Pérez

Christian Horner ziet problemen voor Red Bull na wanprestaties Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Het is een pijnlijke statistiek voor Sergio Pérez: in de laatste vijf races heeft hij slechts 21 punten bij elkaar gesprokkeld. Dat zijn er 96 minder dan Max Verstappen in die periode, waardoor de Nederlander de kar heeft moeten trekken bij Red Bull Racing.

Voor dit seizoen is het niet zo'n groot probleem dat Sergio Pérez wanprestatie na wanprestatie heeft geleverd in de races. De RB19 heeft zo'n grote voorsprong op de rest van het veld dat Max Verstappen ook in zijn eentje kampioen bij de constructeurs zou zijn geworden en Pérez weet hier en daar ook een goed resultaat te behalen.

Maar volgend seizoen gaan de mindere prestaties wél gevolgen hebben, meent Christian Horner. De rivalen van Red Bull Racing zullen in 2024 een grote inhaalslag slaan en veel dichter bij zitten, zoals we ook al hebben gezien in het tweede deel van dit jaar. Een wake-up call voor Pérez dus.

"Het blijft maar heen en weer gaan", zegt Horner over de voorsprong die Red Bull heeft op de concurrenten in 2023 bij Motorsportweek. "En je moet natuurlijk niet vergeten dat we sinds de zomerstop niet of nauwelijks prestaties aan de auto hebben toegevoegd."

Na de GP van de Verenigde Staten liet Horner al weten dat we in 2024 een veel krapper veld kunnen verwachten, waarbij Red Bull veel concurrentie gaat krijgen van Ferrari, Mercedes en McLaren.

"Het [convergeren van het veld] gaat hoe dan ook gebeuren Ik bedoel, als je stabiele reglementen krijgt, zullen de auto's en de teams naar elkaar toegroeien, dus ik denk dat dit een voorbode is van wat we volgend jaar zullen zien, waar het een veel krapper veld is."

De 'intentie' van Red Bull

Het is dus belangrijk dat Sergio Pérez in 2024 gaat presteren als het veld dichter bij elkaar komt te zitten. Christian Horner heeft ook nog altijd vertrouwen in de Mexicaan, maar zijn houding lijkt al iets te zijn veranderd ten opzichte van een aantal weken geleden, merkte The Race ook op.

Waar het eerst onbespreekbaar was dat Pérez voor het eind van 2024 zou vertrekken bij Red Bull, is het nu 'de intentie' van het team om door te gaan met Checo.

"Zo binair is het niet", zegt Horner op de vraag of Pérez zijn stoeltje in moet leveren als hij dit jaar niet tweede eindigt in het kampioenschap. "Je moet kijken naar de omstandigheden en zo, en we hebben een - Checo heeft een overeenkomst met ons voor volgend jaar en het is onze intentie om hem volgend jaar in de auto te hebben. We zullen hem alle mogelijke steun geven om ervoor te zorgen dat hij tweede wordt, maar er is geen voorwaarde dat als hij niet tweede wordt, hij eruit ligt."

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties