F1 Nieuws

Slecht nieuws voor Sergio Pérez: Red Bull is van houding veranderd

Slecht nieuws voor Sergio Pérez: Red Bull is van houding veranderd
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Slecht nieuws voor Sergio Pérez: Red Bull is van houding veranderd

Slecht nieuws voor Sergio Pérez: Red Bull is van houding veranderd
Red Bull Content Pool

Het was eerst totaal geen vraagteken of Sergio Pérez in 2024 nog altijd coureur van Red Bull Racing zou zijn. Volgens Christian Horner en Helmut Marko had de Mexicaan een contract bij het team en zou dat gerespecteerd worden, maar dit weekend veranderde die toon, merkt The-Race op.

Volgens de Britse Formule 1-site heeft Red Bull Racing een andere houding ingenomen als het gaat om Pérez en zijn zitje voor 2024. Waar het eerst nog leek of Pérez 100% zeker bij het Oostenrijkse team zou blijven, is daar nog maar weinig van over. Horner liet in Mexico al weten dat het 'de intentie' van Red Bull is om door te gaan met Pérez.

Tijdens het Grand Prix-weekend in Austin liet Horner nog overduidelijk weten dat Pérez in 2024 zou blijven, zelfs als hij P2 in het kampioenschap niet wist vast te houden. Maar als hij in Mexico daar nogmaals naar gevraagd wordt, is zijn antwoord al een stuk minder duidelijk.

"Zo binair is het niet. Je moet kijken naar de omstandigheden en zo, en we hebben een - Checo heeft een overeenkomst met ons voor volgend jaar en het is onze intentie om hem volgend jaar in de auto te hebben. We zullen hem alle mogelijke steun geven om ervoor te zorgen dat hij tweede wordt, maar er is geen voorwaarde dat als hij niet tweede wordt, hij eruit ligt."

The-Race waarschuwt Pérez

Volgens The-Race kan deze verandering van houding bij Red Bull weleens slecht nieuws zijn voor Sergio Pérez. Zij zien een herhaling plaatsvinden van de situatie van Pierre Gasly en Alex Albon, die ook lange tijd te horen kregen dat hun zitje veilig was, tot ze ineens de deur gewezen werden.

"Er is hier een les te leren van Perez' voorgangers. Weken voordat het Pierre Gasly liet vallen, zei Red Bull dat het niet van plan was om Gasly te laten vallen. Toen Albon eind 2020 werd vervangen door Perez, benadrukte Red Bull hoe graag het wilde dat het zou werken", schrijft Scott Mitchell-Malm.

"Er is hier een trend - Red Bull staat achter zijn coureurs totdat het dat niet meer doet. Het maakt niet dat alles wat gezegd wordt ter ondersteuning van Perez een leugen is, maar het is wel een beetje naïef om alles zomaar aan te nemen en niet tussen de regels door te lezen", aldus The-Race, dat verwacht dat Pérez niet meer zo veilig is voor 2024 als men bij Red Bull wil laten denken.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties